Flexibilitet och frihet vässar både dig själv och företaget

Många tror att man fastnar i att räkna på anbud om man börjar jobba med anbudskalkylering, men det är fel. Följ med ett projekt ut och du växer i rollen!

Många tror att man fastnar i att räkna på anbud om man börjar jobba med anbudskalkylering, men det är fel. Följ med ett projekt ut och du växer i rollen!

Redan på anställningsintervjun tog jag upp att jag vill följa med ut på projekt och inte bara kalkylera anbud. Jag är van vid det från tidigare arbetsplatser och ser det som en självklar del i mitt arbete.

Ju mer produktionserfarenhet man har som anbudsingenjör, desto bättre blir anbuden eftersom det blir mindre att ändra. Leveransen blir mer rätt från början helt enkelt.

Erfarenhetsöverföring kan vara ett bekymmer, vi som räknar på anbud vill ju veta om kapaciteter och kostnader som vi har räknat på stämmer. Är vi då nära produktionen kan vi följa upp det själva och blir på så sätt alltmer vassa på att kalkylera nästa anbud. Dessutom är det roligt att byta arbetsplats och arbetsuppgifter, det är utvecklande med jobbrotation helt enkelt.

Räknade på projektet

Just nu jobbar jag som entreprenadingenjör på Örtofta sockerbruk där jag jobbar med ekonomi, uppföljning och styrning av projektering. Jag räknade på detta projekt och hade då med mig platschefen i tidigt stadium, vi jobbade parallellt och hade ett nära samarbete. Vi insåg att det skulle behövas en entreprenadingenjör och med mina förkunskaper passade det perfekt att jag fick det uppdraget. Vi är klara med etapp 1 och arbetar för fullt med etapp 2.

Jag har varit på NCC i tre år och uppskattar friheten och flexibiliteten här. Jag ser det som oerhört viktigt att kunna utveckla mina färdigheter och vässa min kompetens genom att jobba växelvis på kontoret och ute i projekt, det är ju bra både för företaget och för mig själv. Självklart är det inte rätt för alla, men är du sugen – säg till din chef, ta chansen!

//Magnus Lindskog, entreprenad- och anbudsingenjör Civil Engineering South

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.