Det blir både roligare och stärker projekten om vi är fler tjejer i olika roller

Det är roligt att vara utomhus och få jobba med olika personer och roller. Yrkesarbetare är ett väldigt socialt jobb och variationen av olika byggprojekt är utvecklande och kul.

Det är roligt att vara utomhus och få jobba med olika personer och roller. Yrkesarbetare är ett väldigt socialt jobb och variationen av olika byggprojekt är utvecklande och kul.

Jag började som lärling och blev tipsad om att NCC kunde vara nåt för mig. Jag provjobbade ett halvår och kände att det här kunde jag inte släppa. Jag fick känslan att det här ska jag bli bäst på. Nu har jag jobbat med markarbeten på NCC i snart 8 år.

Omväxlingen i arbetet är fantastisk, jag har varit på flera projekt, bl.a. vårdanläggningen Helix i Huddinge, nya gångbanor i Trångsunds centrum och även hamnutbyggnaden i Norvik. Men upplevelsen av att se pendeltågsstationen Station Stockholm City växa fram var riktigt mäktigt. Att få vara delaktig i att bygga och att se sina projekt klara skapar stolthet.

Jag får många frågor om hur det är att arbeta på en arbetsplats där majoriteten är män. Idag är det väldigt bra, jag tror inte att jag har träffat någon som behandlat mig illa på många år. Samtidigt har jag lärt känna branschen och mognat i rollen. Jag är mer van vid jargongen men upplever också att snacket blivit mer jämlikt.

Sen en tid tillbaka är jag också skyddsombud. Dels för att jag tycker att det är roligt att lära mig nya saker och just arbetsmiljön och säkerheten är A och O. Jag vill bidra till en bättre och säkrare arbetsplats där inga skador sker. Att använda skyddsglasögon är något jag behöver påminna om då och då.

Vi behöver flera kvinnliga yrkesarbetare och alla måste hjälpa till! Jag brukar berätta om mitt jobb och nämna NCC när jag pratar med mina vänner och jag tror att det är där vi kan börja. Det blir både roligare och stärker projekten om vi är fler tjejer i olika roller.

// Jenny Johnsson, yrkesarbetare markarbeten

 

[box] Faktaruta: NCC driver flera initiativ för att skapa mer jämställda arbetsmiljöer med fler kvinnor. Nätverket ”Tjejer i produktion” och ”Platschefsprogram för tjejer” är ett par exempel. Vill du veta mer om vad det finns för utvecklingsmöjligheter på NCC? Läs mer på våra karriärssidor eller se alla våra lediga jobb.[/box]

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.