”Den där NCC-andan”

Redan när jag jobbade som snickare på ett annat byggföretag hörde jag talas om ”den där NCC-andan”. Det skulle visst vara bra stämning där. Det väckte min nyfikenhet.

Redan när jag jobbade som snickare på ett annat byggföretag hörde jag talas om ”den där NCC-andan”. Det skulle visst vara bra stämning där. Det väckte min nyfikenhet.

I mitt yrkesliv blev jag allt mer intresserad av allt som händer innan själva utförandet i produktionen. Som yrkesarbetare såg jag saker som jag ville ändra på, saker jag skulle gjort annorlunda och utvecklat om jag hade fått styra arbetena. Det var nåt med samarbete, upplägg samt det tekniska i planeringen som jag ville sätta mig in i. Jag bestämde mig för att plugga byggteknik på högskolan.

En gammal platschef började jobba på NCC och han trivdes bra och utstrålade något positivt. Nu var jag övertygad om att jag ville jobba där. Efter mina studier jobbade jag en kort tid på en konkurrerande markentreprenad men nappade direkt på möjligheten att bli arbetsledare för markavdelningen på projektet Tingstadsmotet på NCC. Jag fick chansen att jobba med det jag ville på ett företag som jag länge varit nyfiken på. Jag tog jobbet och det är jag glad för.

Vår uppgift i projektet är att bygga grundförstärkningar, vägar, broar samt utföra trafikomläggningar för att ansluta befintligt vägnät med Marieholmstunneln i Göteborg. Det är ett utmanande jobb med många nötter att knäcka. Vi planerar jobbet och löser problem gemensamt. Jag vill att alla ska känna att de kan påverka och vara en del av det vi bygger. Det är både effektivast och roligast så.

Och det är sant att den där NCC-andan finns. I alla fall på vår arbetsplats. Vi har en härlig gemenskap här, vi möter varandra med respekt och tillsammans jobbar vi hårt för att nå de gemensamma målen. Vi bygger en fantastisk produkt och bidrar till samhällsnyttan vilket jag är övertygad om att NCC-andan bidragit ordentligt till.

/Fabian Lindemann, arbetsledare trafikplats Tingstad

Vill du också vara med och utveckla Göteborg och ta del av NCC-andan? Här hittar du våra lediga jobb! 

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Ajmal

    5 januari, 2019 01:50

    Bra jobbat Fabian

  • Ajmal

    5 januari, 2019 01:50

    Bra jobbat Fabian