Dale Dämme ger Sotenäsborna vatten i kranen

Projektet är litet men naggande gott. För att Sotenäsborna fortsatt ska kunna förses med vatten i kranen har vi renoverat dämmet vid vattenverket så att det klarar framtidens vattenproduktion.

Fast renovering är inte riktigt rätt ord. Det vi har gjort är att bygga ett nytt dämme bredvid det gamla och förbundit dem på ett sätt som gör det möjligt att riva det gamla dämmet utan att riskera vattenförsörjningen till vattenverket.

Produktionen startade i februari efter en första fas där bygghandlingar tagits fram. I april satte vi igång gjutningsarbetena och den sista gjutningen gjordes i mitten av augusti.
Utöver platsledning och egna yrkesarbetare har vi haft med specialiststöd i projektet från vår fenomenala teknikavdelning. De har stått för projekteringsledning och expertis gällande betongkonstruktion, på så sätt har Sotenäsborna fått bra valuta för sina skattepengar för betonggänget på Teknik är riktigt vassa.

Den 8 oktober genomfördes slutbesiktningen med godkänt resultat. Mitt lag har gjort en superbra insats och hållit hög kvalitet i allt de gjort och levererat. Kunden är nöjd och Sotenäsborna får vatten i kranen. Win win win.

Vi bygger mycket VA i Bohuslän

Vi jobbar mycket med VA i Bohuslän. Dale Dämme är ett av nio projekt vi på Civil West genomför åt kunden Västvatten där alla projekt görs i partnering. Utöver vattenverken i Kungälv och Tanum, där jag jobbade som arbetsledare respektive platschef, projekt som vi genomförde i tätt samarbete med NCC:s specialistgrupp för VA-process, gör avdelningen även jobb med vattenreservoarer, renovering av vattentorn, utbyggnad av kommunala VA-system med mera runt om i Bohuslän och Trestadsområdet.

VA är en mycket viktig fråga som vi inte pratar om så ofta. Att vrida på kranen och få dricksvatten av hög kvalitet är något som vi tar för givet. Och systemet som på ett säkert sätt tar hand om avlopp och dagvatten är också något som bara ska fungera. Men vi måste ju sköta om våra system så att de håller länge. Så det känns bra att jobba med VA, man gör en riktigt bra insats i samhällsbyggandet på så sätt.

Jag önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

//Stefan Ljungberg, platschef NCC Infrastructure

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.