Borta bra men hemma bäst

Att man som NCC-anställd vill jobba för en annan arbetsgivare behöver inte vara något konstigt. Men många väljer också att återvända. För mig var det enkelt – jag hade helt enkelt roligare på jobbet på NCC.

Att man som NCC-anställd vill jobba för en annan arbetsgivare behöver inte vara något konstigt. Men många väljer också att återvända. För mig var det enkelt – jag hade helt enkelt roligare på jobbet på NCC.

Jag heter Lisa Nordmark och i oktober 2017 valde jag att sluta på NCC. Jag kände att jag inte fick göra den karriär jag ville. Sedan jag börjat som biträdande arbetsledare i april 2014 hade jag fått avancera till arbetsledare, men sedan kände jag att det tog stopp. Efteråt har jag förstås insett att det var ett lite förhastat beslut, men jag kan inte förneka hur jag kände då.

Så knappt ett år hos en annan arbetsgivare följde, men inte heller där tyckte jag att jag kom till min rätt på jobbet. Efter en del funderingar landade det i att jag återvände till NCC och en ny tjänst som platschef för mark- och beläggningsarbeten för Luleå kommun. NCC Industry är huvudentreprenör på projektet och jag och mitt team – ett trettiotal egna anställda plus tjugotalet UE – är alltså Industrys underentreprenör.

Duktiga och kompetenta medarbetare

Det var ett antal olika anledningar som gjorde att jag kom tillbaka, men den främsta var att jag helt enkelt hade roligare på jobbet när jag var på NCC. Jag trivs jättebra med den typ av projekt som vi har och jag tycker att arbetsuppgifterna är roliga.

En stor bonus är förstås att jag får jobba med duktiga och kompetenta medarbetare, och då menar jag hela organisationen, det vill säga yrkesarbetare, maskinister, tjänstemän och UE. Sen ska jag inte sticka under stol med att steget upp till att vara platschef spelade in när jag valde att återvända. På ett så stort företag som NCC finns många karriärvägar.

Stämningen avgörande

En viktig faktor som gjorde att jag ville komma tillbaka till NCC är den goda stämningen på arbetsplatsen. Ett exempel på sådant som jag tycker fungerar bra inom vår grupp är att vi har ett klimat med bra stämning på jobbet där alla försöker hjälpa varandra med problem som man kan stöta på. Det finns alltid någon man kan vända sig till om man behöver råd och tips i en specifik sakfråga eller om man bara behöver ”gnälla av sig”.

Jag har den stora turen att få jobba tillsammans med fantastiska medarbetare som i alla situationer försöker göra ett så bra jobb som möjligt. Deras engagemang och vilja att lösa problem är anledningen till att vi lyckas driva vår verksamhet framåt.

/Lisa Nordmark, platschef

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.