Äntligen igång med deletapp Centralen 

I måndags började vi med produktionen av den deletapp i Västlänken som jag jobbar med och jag tror att alla i projektet kände samma sak: ”Gott att vara igång!”

I måndags började vi med produktionen av den deletapp i Västlänken som jag jobbar med och jag tror att alla i projektet kände samma sak: ”Gott att vara igång!”

Att komma igång med produktionen är en av de största milstolparna i ett projekt. Vi har jobbat i nära två år med projektering, planering och beräknande av riktpris men nu är vi igång med själva bygget. Det första vi gör är att riva en byggnad för att göra plats åt våra bodar.

Även om arbetsdagarna under fas 1 är intensiva, utmanande och oerhört lärorika så har vi alla nog längtat efter att få komma ut och bygga. Projektering är en absolut nödvändig del av ett projekt, utan det kan man inte bygga rätt produkt, i rätt tid, med rätt kvalitet till rätt kostnad. Men är man i byggbranschen vill man bygga och då är produktionsstart en big deal.

Mitt jobb som projektchef handlar om att sköta om organisationen och hålla den i topptrim så att medarbetarna får möjlighet att leverera en god insats på jobbet. För jag är övertygad om att den viktigaste pusselbiten till att få folk att trivas på jobbet är just att de kan prestera bra, växa i sin uppgift och känna att det flyter på. Mycket viktigare än after work och kalas (som absolut är viktigt också). Det är både spännande och utmanande att skapa och leda en organisation som utgörs av människor från olika företag, kulturer och länder och att få dem att ta fram all sin potential och jobba tillsammans så att 1 + 1 blir mer än 2.

Meningarna går ju isär om detta projekt, men oavsett vad man tycker så kan det konstateras att vi kommer att utveckla och påverka staden. Jag drivs av att bygga något som är viktigt för samhället jag bor i och jag ser det som en unik chans att vara med om ett så här gigantiskt projekt, på hemmaplan.

Vill du också vara med och utveckla Göteborg och Västsverige? Här kan du läsa mer om de lediga tjänster vi har inom Västlänken.

Med vänliga hälsningar,
Rikard Andersson, projektchef NCC Infrastructure, deletapp Centralen

Toppbild: Jag och Mikael Larsson på Trafikverket slog några symboliska slag med varsin slägga för att markera att nu är vi igång.  

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.