Vuxenlego

Erik

Erik

Några bilder på hur det ser ut nu.. vi håller på att bygga upp ett vuxen-lego i stor skala – formställningen – som ska hålla bron på plats när vi pytsar i betongen. ”Pytsa i” är möjligvis lite av ett missvisande verb att använda, gjutningen kommer hålla på i ett dygn ungefär och ska fyllas med 100 st leveranser av betong. Denna är planerad till början av juni och vi håller just nu på att planera för hur logistiken och bemanningen ska se ut. Ett tillhörande moment vid dessa gjutningar är att grilla hamburgare – ett uppdrag jag har tingat!

Planen var att jag skulle byta arbetsplats i månadsskiftet mars/april och under tre månader vara på NCCs teknikkonsultavdelning, Teknik och där få en inblick i hur de bedriver geotekniska konsultuppdrag. För ett par veckor sedan fick jag frågan om jag ville vara kvar på broprojektet fram till färdigställande. Jag tog mig en funderare, det är ju faktiskt så att det är viktigt att utnyttja möjligheten att se flera delar av företaget som trainee i två år. Svaret var dock lätt att bestämma och var upp till mig att ta. Det är ju faktiskt nu som produktionen är igång på riktigt, och varje dag syns stora framsteg i byggandet. I och med att det är ett så pass litet projekt (13 st yrkesarbetare och 3 tjänstemän som mest) så får dels jag göra väldigt omväxlande uppgifter, men hela tiden kunna se sammanhanget och den ”stora bilden”, ruskigt lärorikt!

Jag har reflekterat över att det råder en rätt stor skillnad mellan hus- och anläggningsprojekt. I husprojekt är det många olika yrkesgrupper inblandade samtidigt och utmaningar ligger i samordningen. På anläggning är det istället moment för moment, t.ex. först grundläggning, sedan formning, därefter armering etc.. Lite av en lyx, att kunna planera och styra de aktiviteter vi anser bäst och med fritt spelrum gällande tid och plats.

För övrigt har vi i veckan gjort ett inköp som väckt stort engagemang till relativt klena ordvitsar, och det pga. namnet – ”Det osynliga formstaget”. Stående skämtet blir ju då med automatik – ”vad det innebär lär vi ju aldrig få se”. Humorn på topp i Farsta!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.