Vi tar det från början.



Vem är jag?
Hur kom jag hit?
Och vad ska jag skriva på denna sida?



Vem är jag?
Hur kom jag hit?
Och vad ska jag skriva på denna sida?

Jina, Josefin, Nisse, det är jag beroende på vem du frågar.
För att ta det från början så föddes jag på hösten 1981 och för att snabbspola några år gick jag sen ut natur i juni 2000.

Efter några händelserika år med div. arbeten och resor började jag fundera på om jag faktiskt inte skulle läsa vidare.

Det där med att läsa kurskataloger övergav jag rätt snabbt för de sa inte särskilt mycket om vad man gör när man är färdigutbildad. Efter att ha frågat ut släkt och vänner klarnade bilden, det var ju byggare jag skulle bli!

Stockholm och KTH låg klart närmast geografiskt men varför ta det som finns närmst när man kan få prova något nytt? Sagt och gjort, flyttlasset gick till Göteborg och Chalmers.

En bit in i studierna kände jag att jag behövde veta vad som väntade efter studierna och vad kunskaperna jag försökte trycka in min hjärna skulle användas till. Efter tvåan hade jag haft turen att få komma med i NCCs kompetensbygge. Första sommaren gick jag med gubbarna på mark och la bla marksten, rullade gräs och planterade träd. Efter den andra sommaren tog jag sabbatsår och fortsatte praktisera, denna gång på hus. Efter ett tag blev jag skickad till ett stort lagerbygge och jag som alltid trott att det var roligast med små trevliga hus fick ändra åsikt då det ju var ganska häftigt med storbyggen.

I mars var studierna i princip klara och jag fick en traineetjänst hemma i region öst, nu är jag ute på ett bygga av ett köpcenter i Nyköping.

Jag tänkte framöver berätta lite om min vardag och hur funderingarna går som nyutexaminerad så att du som fortfarande pluggar kan få en bild av hur det kan bli sen. Är du redan långt in i arbetslivet kanske du kan le lite igenkännande.
Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att skicka iväg dem, för hur klyschigt det än kan låta så finns det inga dumma frågor.

På återseende / Josefin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.