Tyst minut

Josefin

Josefin

Du har säkert läst i tidningen att det har varit dödsolyckor på byggen i Sverige. När det sker väcker det alltid känslor hos mig och mina arbetskamrater. Vi pratar alltid om det i fikarummet oavsett vilket företag det har skett hos och funderar på vad som gått snett och hur man hade kunnat förhindra det.

Idag hade alla NCC-medarbetare i hela Sverige en tyst minut för dem som förolyckats den senaste tiden följt av en diskussion kring säkerhet. Gubbarna kan ibland vara lite tystlåtna men när det gäller sådana här saker är alla mycket aktiva och engagerade.

Olyckor kan ske överallt i samhälet men vi påminns om att det gäller att inte bli hemmablind för ofta jobbar vi med stora tunga saker och då gäller det att veta vad man gör, ha säkerhetsmarginaler och alltid sätta säkerheten först. Säkerhetsfrågorna är inget som man berör en gång och är sedan färdig med utan det är ett ständigt pågående arbete och jag känner att det arbetet verkligen tas på allvar av företaget.

Vi på detta bygge har med frågan i varje arbetsberedning och för några veckor sedan hade vi vår arbetsmiljöingenjör Rolf här och satt och samtalade med honom i över två timmar. Han finns också alltid tillgänglig om någon har några frågor. Det är oerhört tragiskt för alla inblandade när det sker olyckor men jag känner mig säker på mitt arbete och vi kommer att arbeta vidare med frågan för att det ska förbli så.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.