Traineetiden närmar sig sitt slut

Som ni märker är det snart dags för årets nya traineegäng att ta över bloggen, det innebär också att min traineeperiod börjar närma sig sitt slut. Men då är ju frågan, vad händer härnäst?

Sista november påbörjar jag min sista rotation som inköpare i Malmö och där kommer jag att arbeta fram till programmet avslutas i mars. I början av nästa år inleds mentorsprogrammet vilket innebär att alla traineer kommer att bli ihop matchade med en egen mentor som ska fungera som stöd och inspiration under det kommande året.  Det känns riktigt spännande att ha en mentor som stöd i yrkesrollen, någon att bolla tankar, funderingar och idéer med, lära  och inspireras av. Byggindustrin skrev nyligen en artikel om NCC:s mentorsprogram så klicka på länken nedan om du vill läsa mer.

Byggindustrin – Mentorer tar ner ungas stressnivåer

Att traineeprogrammet slutar innebär att vi traineer inte längre kommer att byta arbetsroller så som vi gjort hittills. I början av våren kommer jag att sätta mig ner med min chef för att vi tillsammans ska komma överens om vad jag ska arbeta med framöver, vi har haft lite diskussioner tidigare men inget är spikat ännu. Det känns lite tråkigt att traineeprogrammet närmar sig sitt slut. Jag är väldigt nöjd med min tid som trainee, jag har träffat och lärt känna ett jättehärligt gäng traineer och goa kollegor, jag har fått vara involverad i fler olika projekt, testat olika yrkesroller inom företaget, fått bo i Stockholm en sväng, fått arbeta med fastighetsutveckling, fått större förståelse för rollen som projektledare och jag har jag lärt mig massor både yrkesmässigt och om mig själv. Men framöver väntar nya utmaningar och det ser jag fram emot.

Tack för mig!
/Hanna

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.