”Tjejbygget”

Eleonore
Eleonore

Nu är det ett tag sedan jag skrev sist, men jag har haft väldigt mycket att göra på jobbet! För två veckor sedan startade jag på det nya projektet där vi ska anlägga 2 mil vattenledning åt Sydvatten. Jag är arbetsledare över dräneringsarbetena och har två anläggningsgäng som går på varsin front.

I samband med schakten för vattenledningen så grävs det av en hel del åkerdräneringar. Min uppgift är nu att se till att åkerdräneringen återställs. All åkerdränering mäts in av våra mättekniker som sedan skickas till vår beställare som har till uppgift att projektera hur den nya dräneringen ska se ut. Utföranderitningar skickas sedan till mig som ska se till att det blir utfört.

I vissa fall ska dräneringen läggas parallellt med vattenledningen, kallas avskärande dränering. Ibland ska vi bara laga den ursprungliga dräneringen.

Avskärande dränering samt inkoppling på åkerdränering.

På projektet använder vi oss av maskinstyrning. Grävmaskinerna är utrustade med GPS och ritningen över dräneringen syns på en skärm i grävmaskinen. Det är väldigt smidigt eftersom man inte behöver märka ut alla dräneringar förhand och maskinisten ser direkt var och på vilket djup ledningen skall anläggas.

En sak som gör detta projektet lite speciellt är att vi är så många som tre tjejer!! Det är jag, en tjej som jobbar som mättekniker och en kompetensbyggare. Man kan säg att det är ett riktigt tjejbygge =) Detta är det första projektet som jag inte är ensam tjej på och det känns väldigt kul!

”Tjejligan”


Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • NCC Blog

  23 juni, 2010 22:10

  En annan sak som gör detta projekt speciellt är att utan dessa fantastiskt duktiga tjejer så hade vi inte kunnat bedriva projektet med ett sådant avancemang som vi gör.¤Mätchefen

 • NCC Blog

  7 juli, 2010 13:16

  men veronica!! fint… 🙂
  ¤Henrik Andersson

 • NCC Blog

  17 juli, 2010 18:06

  verkar vara ett fin fint jobb. håll koll på elina eleonore ;-)¤kågeröd