Thomas Fogdö och Stella

Har jag berättat om Stella förut?
Har jag berättat om Stella förut?
Stella är i alla fall NCCs kvinnliga nätverk som ordnar träffar några gånger om året. Det ger bra tillfällen att få träffa och lära känna andra tjejer som jobbar på NCC. Även fast jag trivs jättebra med gubbarna kan det ibland vara skönt att för en gång skull inte vara i minoritet och det är alltid givande och roligt få höra hur andra har det på sina arbetsplatser.
Igår var det så dags för höstens träff och denna gång kom Thomas Fogdö och föreläste för oss (en gång en av Sveriges bästa skidåkare som skadade ryggen och nu sitter i rullstol) Träffen hade temat Att möta motstånd och innan träffen hade alla fått Thomas bok med nästan samma titel. Boken har han skrivit tillsammans med beteendevetare Johan Plate och handlar om hur man hanterar motgångar och vilken inställning man har till sin omgiving och sina prestation.
I över två timmar pratade Thomas till oss men det kändes mer som ett samtal än en föreläsning. Självklart var det många kopplingar till idrotten och prestationer där men som Thomas sa så kan det lika gärna gälla jobbet, fritidsaktiviteter eller relationer. Motgångar har vi alla men inställnigen till dem är jätteviktig för hur vi tar oss genom dem. Flera gånger återkom han till att ingenting är omöjligt. När jag gick hem kändes ingenting för svårt för att klara av och jag var alldeles go och glad i kroppen. Även fast solen inte sken gjorde nog jag det 🙂

Mariana, Thomas och Helena

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.