Storgjutning!

Erik

Erik

I onsdags var det dags för oss att utföra den i särklass största aktiviteten som ingår i projektet att bygga en bro. Vi har under ett rätt bra tag planerat och arbetat för att kunna göra detta i början av juni, och roligt så klart att alla tidigare aktiviteter klaffade och möjliggjorde för detta. Det var alltså dags att fylla vår formställning med betong! Gjutfrossan (läs: nervositet på fackmannaspråk) slog till nån dag innan funderingarna gick – vad har vi glömt?? Nu när allt gick bra och bron är gjuten infinner sig lite känslan av tomrum, men till veckan börjar vi med att riva formställningen så smått och där minsann, finns det logistiska utmaningar som heter duga!

Lite siffror:

Tid: 06.30 – 02.00

Antal skift: 2 st

Bemanning per skift: 17 st

Antal leveranser av betong: 118 st

Pumpbilar: 2 st

Kubikmeter btg: 650 m3

Hamburgare: 168 st

Korv med bröd: 100 st

Gjutningen höll på mellan 06.30 och 02.00 och var uppdelad i två skift, som gick omlott med varandra under eftermiddagen.

Jag visade i ett tidigare inlägg hur vi hade tänkt att betongpumparna skulle stå placerade, och det fungerade som vi tänkt, trots tajt om plats för uppställning.

Lite live-in-action bilder från dagen:

Till veckan ska vi i traineegruppen träffas och ha en heldag i presentationsteknik. Nyttigt att öva sånt emellanåt, och kul att träffa alla igen. Misstänker att det kommer bli en hel del byggsnack. Fint då att ha erfarenheten från en storgjutning färskt i minnet, och även att kunna tipsa om hur man bäst grillar 100 hamburgare.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.