Social förmåga och skidåkning

 

 

Vi drar till fjällen, NCC hela kvällen, ute och glider med snowboard och skidor.
Nästa vecka är det varierade uppgifter på schemat. Måndag, tisdag och onsdag är det normal morgonrutin för Andersson men på torsdag och fredag blir det annorlunda. Traineegruppen och den äldre kullen från NCC-kompetensbygget skall nämligen ha fyra intensiva dagar i Hemavan, allt från skidåkning till processövningar och presentationer skall hinnas med. I skrivande stund är schemat inte spikat till hundra procent men är det något jag vet så är det att det kommer det bli grymt bra, det räcker för mig J. På tal om saker som är grymt bra och roliga så fick jag ett mail från kamratklubben i Malmö om diverse aktiviteter, bland annat skidåkning och grill på Skånes enda kulle där skidåkning faktiskt kan bedrivas; Vallåsen eller som vissa kallar det, i sann alperna-stil; Val åsén.  Kamratklubben är ett nätverk som NCC i Malmö/Lund har för att skapa relationer inom men också utanför arbetet. Det behöver inte vara omfattande aktiviteter utan det kan vara en afterwork eller lite boule i parken en härlig vårdag. I andra delar av landet finns det säkert likande sällskap och finns det inte så starta upp, det är kul! Jag tycker att kamratklubbar och liknande sociala nätverk är bland det viktigaste på en arbetsplats. Nätverken skapar naturliga sociala interaktioner mellan människor på arbetsplatsen och utan det vore arbetsplatsen tråkig och ohållbar att vistas på. Många frågar mig, studenter som icke studenter, varför jag valde att bli trainee på just NCC Construction AB, det finns ju så många alternativ. Social kompetens och socialt ansvar är ofta mitt svar. Jag vågar påstå att NCC som företag och alla anställda besitter byggsveriges bästa sociala kompetens och tar ett enormt socialt ansvar. Jag har aldrig mött en person i varselkläder eller mörk kostym som inte har den sociala förmågan. Inte heller har jag mött någon som frånsäger sig socialt ansvar. Mitt svar på frågan, varför jag valde NCC Construction, kan egentligen översättas till; på grund av företagskulturen och de grundläggande värderingarna, men det svaret är inte lika spännande och följdfrågor uteblir ofta.

 

Som många säkert har sett och läst på hemsidan så har NCC Construction i Lund fått ett ombyggnadsprojekt av psykakuten inne på St: Lars området. I måndags blev det klart att den enheten jag befinner mig på skall göra mark- och anläggningsjobben runt om huset och jag skall vara arbetsledare, wiiieee! Snacka om att bli taggad!
Just nu arbetar jag med att ta fram mängder som så småningom skall bidra till en produktionskalkyl. Markdelen skall vara färdigställd den första augusti i år vilket innebär aningen kort byggtid och dessutom är platsbristen en kritisk faktor. På grund av dessa aspekter är samordning och logistik två av de viktigaste parametrarna för att bygget inte skall glida utför.

 

Glida utför är något jag skall försöka göra nästa vecka, troligtvis i sann ”Stig-Helmer”-stil. Jag lovar i alla fall att återkomma med bilder och recensioner av detta rafflande äventyr i norr.

Trevlig dag och kommande lönehelg på er alla, nu är det dags för mig att ta en god kopp Zoégas skånerost i trevligt sällskap, det vill säga en social interaktion J.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Renee

    23 januari, 2014 13:22

    Jättetrevligt skrivet och många plus till NCC som verkligen verkar ha lyckats i sin företagskultur för att få alla att trivas. Kul!!

  • Oscar Månsson

    31 januari, 2014 13:35

    Härligt bloggat! Hoppas ni får det riktigt bra i Hemavan!