Slutbesiktning och Vildmarkstur

Eleonore
Eleonore
Förra torsdagen var det dags för slutbesiktning för projektet i Bunkeflostrand. Totalt var det 5 besiktningsmän som skulle godkänna olika delar. Entreprenaden delades upp i belysning, växter, gata, tomtmark och lekplatsen. Jag följde med besiktningsmannen för lekplatsen. Han gick och kollade så att det inte fanns några skarpa kanter och att inga skruvar stack ut. Sedan mätte han säkerhetsavstånd och kontrollerade lekutrustningarna. Det finns restriktioner på hur utrustningarna skall monteras och placeras.

Flygfoto över vårt projekt. Det lilla inringade området är lekplatsen. Man kan urskilja det färgglada gummigranulatet.

Entreprenaden fick godkänt med några saker att fixa. Det kommer att ske en liten ombyggnad av lekplatsen för att handikappanpassa den ytterligare. Men det känns skönt att besiktningen gick bra! Nästa torsdag är det dags för ännu en slutbesiktning och då gäller det projektet jag var på i Eslöv. Hoppas på samma goda resultat där!

Men man kan ju inte bara jobba 🙂
I fredags blev det vildmarkstur med NCC Unga. NCC Unga är precis vad det låter och är till för de yngre medarbetarna på företaget. (Tror att det är upp till 35 år)

Vi fick inte reda på var vi skulle eller vad vi skulle hitta på. Bara att vi skulle ha bra skor, oömma kläder och sällskapsdryck 🙂

I 7 bilar följde vi efter ”vildmarksingenjören” och det visade sig sen att vi skulle till Kullaberg som ligger utanför Höganäs. Väl framme på gården mötes vi av champagne och kex, därefter delades vi i 4 lag. Tävlingarna bestod av laget skulle ta sig från ena sidan till den andra. En gång med hjälp av en stege och vid ett tävlingsmoment fick vi bära över varandra genom ett rutnät som var uppspänt mellan två träd. I en annan tävling fick vi vin och olika sorters ostar. Efter att ha avsmakat skulle vi besvara frågor gällande de olika delikatesserna.

Här försöker Adam att ta sig över på andra sidan, utan att nudda repet.

Mitt lag kom på delad tredjeplats, så vi kom inte sist! Därefter blev det trerätters middag och discodans. Der var en väldigt trevlig kväll och ett ypperligt tillfälle att träffa och lära känna sina medarbetare på de olika avdelningarna.

NCC:s framtid 😉

Jag var lite orolig över just namnet ”vildmarkstur”. Jag såg framför mig att vi skulle vandra flera mil och sova under presenningar. Den här definitionen av vildmarkstur passade mig lite bättre 🙂 Det blev dock en liten promenad dagen efter, de som orkade spatserade ner till havet för att kolla in fyren.

Trevlig helg på er!!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.