Student

Skola, verklighet och delicatobollar

När jag började på NCC slogs jag av hur långt ifrån verkligheten skolan är. Jag hade hörts det sägas men hade ändå på något sätt inbillat mig att teorierna jag lärt mig hade någon form av verklighetsförankring. Men ack nej.

Det är lätt att få en känsla av hela ens ingenjörsutbildning var bortkastad tid, man har ju ändå ingen användning för de kunskaperna(?). Men jag har på det här året insett att jag lärde mig att lära mig saker och den kunskapen har jag användning av varje dag!

Andrea Malmsten Gellerstig heter jag och började som trainee på NCC för snart ett år sen. Tog min examen från KTH, Samhällsbyggnad (gamla Väg och Vatten och Lantmäteri) första september 2007 med inriktning mot byggprojektledning. Gjorde mitt exjobb på Sweco Bloco där jag även praktiserade en sommar. Parallellt med studierna hjälpte jag NCC Boende med nulägesanalyser, och nu sitter jag alltså här och bloggar i min roll som trainee.

Jag har fått reda på att målgruppen för bloggen i förstahand ska vara studenter på tekniska högskolor och i andrahand anställda på NCC. Min förhoppning är att det ska vara intressant läsning för båda målgrupperna!

Det jag har tänkt ta upp är bland annat glappet mellan studier och verklighet, förväntningarna och synen jag hade på branschen innan jag började, saker som förvånar/förbryllar/upprör mig, idéer och tankar kring hur jag skulle vilja utveckla och förnya branschen och mycket annat.

För att en blogg ska bli levande och intressant krävs det att läsarna är med och påverkar, annars blir det bara en monolog. Kom gärna med ris och ros, idéer och förslag på vad ni vill att jag tar upp, frågor mm, antingen i kommentar-rutan eller i ett direkt mail till mig: andrea.malmsten@ncc.se.

En liten fundering innan jag slutar för den här gången: På NCC intranät StarNet publiceras artiklar, bloggar, nyheter mm. Bland annat har vår VD Tomas Carlsson en blogg. När han nyligen skev ett inlägg om arbetsmiljö och värderingar fick han en kommentar på sin text medan när personalmatsalen tog bort delicatobollarna som tillval fullkomligt bombades det inlägget med upprörda kommentarer.

Vad engagerar människor?

/Andrea

nccsverige

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!