Sista blogginlägget

Josefin
Josefin

Efter 181 blogginlägg under drygt två år känner jag nu att det är dags att helt lämna över till Eleonore, Erik och Maria att driva bloggen vidare. Jag är helt övertygad om att det kommer bli jättebra och jag ser fram emot att fortsätta följa hur det går för dem via bloggen!

Så här i början på året brukar det vara läge att sammanfatta det året som gått och det passar ju bra att även sammanfatta min tid som bloggare.
Jag trivs väldigt bra på NCC och det är roligt att se tillbaka på den tiden då jag bloggat och jobbat. Det jag tänker mest på är mina arbetskamrater, vi är på en del sätt ett ganska brokigt gäng men vi har roligt och bryr oss om varandra. En del upptåg har det också blivit under åren som en Ålandsresa och middagar och aktiviteter av olika slag. Man blir lite som en arbetsfamilj som man får dela både glädje och sorg samt motgång och framgång med.

Här har vi delar av det härliga gänget från Påljungshage med köpcentret vi byggt i bakgrunden.

Länge gick jag runt och kände mig som den nyaste i gruppen och utan erfarenhet men jag lär mig hela tiden nya saker och blir framförallt säkrare på mig själv. Nu märker jag att jag kan relatera till problem på ett annat sätt och jämföra med hur vi gjorde på tidigare projekt. De kurser som jag gått med jämna mellanrum har också hjälp till att bygga på min kunskapsbas.

Så här såg bygget ut härom dagen.

Även fast min utbildning inte hade så mycket med själva byggproduktionen att göra så är det relativt ofta jag använder kunskaper som jag fick under tiden på Chalmers. Det är tex roligt att ibland kunna förklara varför man ska göra saker på ett visst sätt och vilka mekanismer som ligger bakom det.

Jag har ofta fått frågan hur det är att jobba med nästan bara män och om de inte är jobbigt. Jag tycker absolut inte att det är jobbigt utan jag känner mig istället ofta uppskattad och gillar verkligen ”mina gubbar”. Skulle man någon gång få jobba med någon som inte behandlar en bra (oavsett kön) så ska man säga till någon överordnad för så ska det absolut inte vara!

Om jag ska komma med några tips till studenter eller nyutexaminerade så skulle det kunna vara:
Ta vara på studenttiden och se till att ha en bra balans med plugg och fritid. Jag har flera gånger blivit förvånad hur mina kontakter genom föreningsaktiviteter underlättat för mig på olika sätt.
Sök sommarpraktik och ge dig inte om du inte får något vid första försöket.
Börja ditt arbetsliv i eller så nära byggproduktionen som möjligt. Det ger otroligt bra erfarenheter och en stabil grund för framtiden.
Våga fråga, de flesta tycker att det är roligt att förklara och hjälper gärna till.

Vad jag ska göra längre fram i tiden är jag inte helt säker på, starten som trainee och nu som arbetsledare kunde inte ha blivit bättre och just nu trivs jag bra där jag är. Jag håller dock som bäst på att sätta upp nya mål för mig själv. Det är inte alltid så lätt så det kanske tar ett tag innan jag vet säkert vad nästa steg blir. Jag ser dock gärna att jag kan fortsätta utvecklas på NCC för jag trivs bra med alla medarbetare jag lärt känna och det är ett dynamiskt och spännande företag som bryr sig om sina medarbetare.

Tack för min tid här på bloggen och lycka till i framtiden!

Många varma hälsningar/ Josefin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • NCC Blog

    5 januari, 2011 11:08

    Bra jobbat!¤Erik

  • NCC Blog

    7 januari, 2011 12:12

    Tack :)¤Josefin