Semestertider!

Maria

Maria

Än är det inte dags för min del, jag ska jobba en vecka till sen är det ledighet i tre veckor. Annars går stora delar av bygg-sverige på semester idag, den klassiska ”byggsemestern”, vecka 28-31, drar igång. Men blanda inte ihop ”byggsemestern” med ”industrisemestern”, det är inte samma sak har jag fått reda på. Industrin går eller rättarte sagt gick, vet inte om dessa begrepp används längre, på semester en vecka efter midsommar medan bygg går två veckor efter. Onödigt vetande kanske men nu har ni koll!!!
Merparten av den här veckan har för mig gått åt att sätta mig in i MiljöByggnad, vilket är ett system för att certifiera byggnader inom energi, innemiljö och material. Anledningen är att vi har två projekt i projekteringsfasen som eventuellt ska klassas genom detta system, det hamnade på min lott att ta reda på vad denna klassning egentligen innebär. Det har blivit mycket leta information, läsa, tolka och prata med kunniga personer. Till min hjälp har jag haft NCC Teknik, vilket är en avdelning inom NCC som arbetar med tekniktjänster. Till deras teknikhuvud-områden räknas energi och installation, geoteknik och anläggning samt byggteknik. När en byggnads skall miljöklassas är det viktigt att vara med från början i projekteringen för att få med alla detaljer, som annars kan bli både komplicerade och kostsamma att ändra på i efterhand.
Igår var jag på studiebesök till Kv Rudan, projektet som jag var med och projekterade. Det är lika kul varje gång att komma dit och se hur projektet går framåt. Nu står en visningslägenhet färdig och i september är det inflyttning.

I februari såg det ut så här!

Nu ser det ut så här….


och så här!

Trevlig helg!!!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.