Samverkansdag

Erik

Erik

Efter projektet med bron i Farsta blir klart i sommar kommer jag i någon form involvera mig i ett något större och något mer komplicerat projekt, denna gång i Täby. Det är två cirkulationsplatser i två plan med sammanbindande tunnel som ska byggas i Täby Centrum. Trafiken ska vara igång under byggtiden (och omledas i flera etapper) och projektet syftar till att hela tiden minimera störningar för omgivningen. Sammanfattningsvis en hel del knivig planering som krävs för att få logistik och aktiviteter att fungera i tid och rum.

För att få en kickstart på projektet genomfördes idag en samverkansdag ihop med alla inblandade parter som ska jobba tillsammans. Syftet var att alla skulle få ett ansikte och lära känna varandra och därtill att reda ut vilka förväntningar som finns från dels NCC och dels från beställaren. Ruskigt intressant dag med flera övningar som t.ex. vilka förväntningar vi har på varandra internt i våra olika roller, målsättningar i projektet och brainstorming om gemensamma utmaningar som kan dyka upp. För mig som relativt ny i företaget var det även lite av ett smörgåsbord i att träffa nya människor i NCC.

Dagen avslutades med en uteaktivitet i form av en tävling med häst och vagn. Det lag som byggde den elegantaste vagnen som därefter fördes fram i en bana av en 95 cm stolt shetlands-ponny stod som vinnare. I ett företag som NCC är väl detta inget problem? Fyra lag ställde upp, två lag tog sig i mål. Kan säga att mitt lag faktiskt lyckades ta sig i mål men snubblade på förstaplatsen på att vagnen inte var definitionen av elegant direkt. Nedanstående bilder får tala för sig själva.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.