Paketöppning.

Erik

Erik


Ett par veckor efter gjutningen har vi på allvar satt igång att riva all formställning. Denna har byggts upp av en stor stålställning på pålar, fackverksbalkar och ovanpå dessa en hel del virke. En hel del alltså, och jag som i ett naivt tillfälle tänkt att efter storgjutningen var väl projektet mer eller mindre klart, och så var det ju inte. Det är ett spännande med formrivning, lite som att öppna paket – först nu syns ju den nya bron. Så här ser det ut, betong möter estetik i tydlig samverkan!


Det som återstår nu är en hel del jobb – att riva alla provisoriska konstruktioner, armera och gjuta ett slitlager av betong

på bron (istället för asfalt), göra en parkeringsyta med tillhörande mur och övriga markjobb, sätta väg och broräcken och sist men inte minst avetablera byggplatsen. Ja

g har hittills inte varit särskilt vass på att använda de funktioner som finns i det program som NCC använder för tidplaner, PlanCon, men har inför denna planering varit tvungen att sätta mig in i det. Det är ruskigt bra verktyg för att få helhetsperspektivet på många små aktiviteter, när man väl får kläm på det.

Lite kul, bron blev nämnd i en artikel på Byggvärlden, läs här:

http://www.byggvarlden.se/nyheter/byggprojekt/article3202180.ece

Som Maria skrev, utbildningen i presentationsteknik var verkligen riktigt bra, och här är en länk till Jana som höll i den när hon sommarpratade i P1 2008:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3421&artikel=2123311

Ha en skön sommarvecka, det lutar minsann åt kortbyxor och mycket vatten om man ska lita på prognosen både på jobbet och fritiden.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.