Nyheter…

Hej Sveriges största stad!

Hej Sveriges största stad!

Ny rotation, ny stad, nytt boende och nya möjligheter.

Storstäder fascinerar mig enormt mycket på grund av all kunskap som finns hos invånarna.
Det finns många andra anledningar till att jag gillar ”stan” och en annan anledning är att förväntningarna och tempot höjs. Precis som när jag bodde i London så gick folk i rulltrapporna och sprang till tuben (tunnelbanan kallas det här i Stockholm) trots att ett nytt tåg kommer om 3 minuter. Själv tycker jag att det är väldigt underhållande att se hur vissa  mer eller mindre stressade personer kan gå omvägar för att det att hålla en högre hastighet på sina långa eller korta ben, trots ansträngningen så kommer de ändå inte fram snabbare utan oftast samtidigt som övriga. Jag har faktiskt satt en personlig regel som lyder;  ”Jag skall aldrig gå eller springa i rulltrappor”för att tjäna 3 minuter.

Om ni inte förstått det så har jag flyttat till Hufudstáden för en rotation på Norrströmstunneln. Just nu arbetar jag tillsammans med Byggs som är ett företag inom NCC koncernen, ett dotterbolag till Hercules. Byggs sär sverigeledande på tätning av berg och tunnlar således utför de mestadels olika typer av bergförstärkning och sprutbetong. Jag tycker att jobbet är superkul, att sätta dränmattor och se hur taket i tunneln täcks av sprutbetong. Byggs injekterar även och sköter all bultning samt borrning av bulthål i berget, ett jobb som jag nog aldrig får vara med om i Skåne. Just nu arbetar jag som skift-koordinater och arbetsledare mellan 07.00- ”när jag är klar”.
Yrkesarbetarna kör Onsdag-onsdag (ledigt under helgen) från 07.00-22.00 därefter byts skiften och skift ett går på en veckas ledighet. Således kan det finnas information som inte överlappar och där kommer jag in, det innebär att jag måste och vill ha stenkoll på jobbet som utförs och har utförts senaste veckan. Utöver dessa arbetsuppgifter så skriver jag bultrapporter och kontrollerar utförda mängder bult, drän och kompletteringar inför besiktning.

Min rotation i Stockholm är ett exempel på flexibiliteten inom NCC Construction, att få tillåtelse att byta och prova var anledningen till att jag ville vara trainee inom ett stort företag!

Nu över till något annat! Jag fyller år i helgen och ska hem till Skåne, det ska bli skönt att få träffa vänner och familj för det blir lätt ensamt i en stor stad. Jag har visserligen min Crossfit som räddar mitt annars obefintliga sociala liv. För er som inte vet vad det innebär så kolla youtube J.

Nu ska jag snart ner i underjorden, ha en riktigt go och mysig helg!

Ps. glöm nu inte rösta den 14, ligga på soffan är inget som någon bör göra!!

#jagärgladförmittjobbsomfan

 

🙂

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.