Lite här och lite där

Maria & Erik

Maria & Erik

Dagens tema är som rubriken anger, lite här och lite där. Som trainee och nyanställd på NCC innebär det en hel del omväxlingar under en arbetsvecka. Denna vecka har vi under två dagar gått en kurs som handlar om byggstyrning och NCCs verksamhetssystem. Handlar kortfattat om hur NCC på ett strukturerat och gemensamt sätt bedriver projekt, från anbud till slutbesiktning med alla aktiviteter som ingår. Vi har under våra första månader som anställda hunnit med en hel del utbildningar vilket är lärorikt men samtidigt lite klurigt då man är borta mycket från sin arbetsplats. Till skillnad från vissa kurser från skolan är dessa betydligt mer verklighetsanpassade och hands-on. Vi fick bl.a. träna på ekonomiavstämningar och prognosberäkningar. Det blev dock något förvirrat och en del papper innan det blev rätt:
Kluriga uppgifter – …
… – kräver sin beskärda andel kaffekoppar!
På samma tema, lite här och lite där, så tänkte vi berätta lite om hur olika ett traineeupplägg kan vara. Vid början av anställningen genomförs en grovplanering av vilka moment som ska ingå i programmet och det har visat sig skilja sig mycket åt i årets traineegrupp. Några exempel på nuvarande roller är: projekteringsledare, arbetsledare, entreprenadingenjör, logistikansvarig, anbudsingenjör och utvecklingsledare för ett nytt byggkoncept. Stämmer vi av om några månader vad vi gör ser det säkert väldigt annorlunda ut.

Då gruppen ofta går kurserna tillsammans ger det oss tillfälle att stämma av och diskutera våra utvecklingsplaner. Denna input kan göra att man helt vill ändra riktning på sitt eget programupplägg, och som faktiskt är möjligt. När man på detta sätt byter erfarenheter gör det att också att man får en trygghet av prata med andra i samma situation, och i förlängningen också i rollen som ny på jobbet.

Bloggmöte.
Nästan vi alla började i höstas på NCC och har, som väl känt, därefter upplevt en något envis och tung vinter. Lite av ett glädjeämne och populärt samtalsämne är ju därför att våren är här, och att det är ljust på väg till jobbet (trots den något tidiga timmen) är helt enkelt fantastiskt!

Sen måste vi avslutsningsvis skicka med en hälsning till den person som faktiskt låter oss blogga här, studentkoordinatorn David, som fyllde jämnt i tisdags (vad jämnt innebär – det förtäljde aldrig historien…) Grattis David!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.