Kan du hämta ögonmåttet?

Erik

I förra veckan var det uppstartsträff för sommarens praktikanter i Stockholm/Mälardalen, där de bl.a. fick en introduktion om hur arbetsmiljöarbetet på NCC fungerar, en crash-course om vad, hur och vart NCC jobbar i världen av avdelningschefen på anläggning, Carina Angarth, och därefter höll jag och John (trainee på Hus) en liten presentation om våra erfarenheter från praktikperioderna, exjobbet och hur det är att jobba nu som trainee. Det var ett himla glatt gäng som var där och det verkar som de är ruskigt taggade för praktik i sommar. Jag hade väldigt bra praktikperioder, framförallt för att det var en sjyst stämning som gjorde att jag snabbt kom in i projektet och successivt fick lärorika och meningsfulla uppgifter. Det bästa är nog att ta det lugnt i början och lära känna folk, och växa in i projektet. Passa på att gör så mycket praktiska saker som möjligt, jag snickrade och satte väggar och s.k. bultgrupper en hel del. Att emellanåt bli kallad "bits-dödare" (jag och skruvdragaren inte alltid helt kompatibla) och springa och hämta ögonmåttet, det är milstenar vi alla ska ta oss igenom ;-)

Erik

I förra veckan var det uppstartsträff för sommarens praktikanter i Stockholm/Mälardalen, där de bl.a. fick en introduktion om hur arbetsmiljöarbetet på NCC fungerar, en crash-course om vad, hur och vart NCC jobbar i världen av avdelningschefen på anläggning, Carina Angarth, och därefter höll jag och John (trainee på Hus) en liten presentation om våra erfarenheter från praktikperioderna, exjobbet och hur det är att jobba nu som trainee. Det var ett himla glatt gäng som var där och det verkar som de är ruskigt taggade för praktik i sommar. Jag hade väldigt bra praktikperioder, framförallt för att det var en sjyst stämning som gjorde att jag snabbt kom in i projektet och successivt fick lärorika och meningsfulla uppgifter. Det bästa är nog att ta det lugnt i början och lära känna folk, och växa in i projektet. Passa på att gör så mycket praktiska saker som möjligt, jag snickrade och satte väggar och s.k. bultgrupper en hel del. Att emellanåt bli kallad ”bits-dödare” (jag och skruvdragaren inte alltid helt kompatibla) och springa och hämta ögonmåttet, det är milstenar vi alla ska ta oss igenom 😉

Men anledningen till detta inlägg är väl egentligen att avslöja att jag ljög under denna presentation. Sa nämligen att det är en stor fördel att jobba jämfört med att plugga, när man går hem så är det ledigt på riktigt. Till stor del är det sant, men det finns en viss tendens att alltid gå och klura på nästa veckas jobb osv. Nu ska jag alldeles strax gå hem för denna vecka ska det bli kanonskönt att koppla bort jobbet lite, men jag vet mkt väl att på söndag kommer jag något ofrivilligt att ägna det en hel del tankeverksamhet. Är väl lite av ett sundhetstecken ändå, att jobbet är så pass intressant att man faktiskt vill klura lite extra på det? Betydligt värre vore det om det var åt andra hållet.

Det är full fart på mitt projekt, mycket som ska ordnas nu inför vår storgjutning i början av juni som inte får glömmas bort. När den är gjord är det en hel del efterarbete och återställningsjobb, och vi planerar att vara klara med det mesta i augusti. Därefter ska jag in på kontoret och prova på inköparbete i 3 mån, därefter geoteknik i 3 mån och slutligen anbudsarbete i 3 mån. Ska bli roligt som tusan, men lite utanför komfortzonen kommer jag nog vara med att under nio månader rätt ofta famla i blindo.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.