Frukostseminarium

I fredags var civil- och högskoleingenjörer från KTH inbjudna till ett frukostseminarium på huvudkontoret i Solna. Så klart började morgonen, som sig bör, med en stadig och god frukost. Det är alltid roligt att träffa studenter eftersom vi får tillfälle att lära oss saker av varandra genom bra frågor och samtal!

När alla fått frukost i sig var det dags att sätta igång med föreläsningarna. Vårt syfte med seminariet var att deltagarna skulle känna att de fick lära sig något nytt om NCC och vår verksamhet samt bli inspirerade i sina studier och framtida yrkesliv. Jag tror vi lyckades bra med vårt uppdrag! Först ut var Jan Udén, Projektchef för Norrströmstunneln. Jan visade många bilder där vi fick följa de olika stegen i projektet och fick flera frågor om allt från arbetsmiljö till hur projektet lyckats så bra med att hålla sig till tidsplaneringen trots förseningar av starten.

FrukostseminariumEfter Jan var det dags att välkomna Therése Edén som berättade om hennes väg från studier på KTH, via traineeprogrammet på NCC till hennes jobb idag som Entreprenadingenjör på avd. Bostad. Therése berättade bland annat om hur hon under sina studier och sitt yrkesliv har hunnit ändra sig ett flertal gånger om vad hon vill arbeta med. Hennes slutord blev därför våga ta chansen, det vill säga bredda dina vyer, satsa på det du är bra på, våga ta ansvar och kom ihåg att du sätter ditt eget varumärke i början. Hon avslutade starkt med budskapet Good is the enemy of great! Inspirerande rakt igenom!

Till sist fick vi äran att lyssna till Levent Sabir, Projektchef, som berättade om Förbifart Stockholm. Han målade upp en bild av ett stort och otroligt spännande projekt. Tänk er bara hur 19 miljoner ton bergsmassa ska fraktas bort med hjälp av bland annat tre tillfälliga hamnar. Vi fick se flera flygfoton över områdena och hur det kommer se ut när projektet är klart.

Avslutningsvis fick vi mer tid till att mingla och studenterna kunde ställa frågor till NCC-kollegor. Fantastiskt roligt med så engagerade studenter som snart är redo att ta sig an de dagliga utmaningar vi ständigt får möjligheten att arbetar med här på NCC.

/Linnea, HR-specialist

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Ali-jawhar Dukale

    9 december, 2021 10:33

    Hej,
    Kommer det finnas något frukostseminarium de kommande månaderna?