En hälsning från ett brobygge i Strängnäs

Jag heter Anders Kristiansson, trainee på anläggning Stockholm. Just nu är jag i Strängnäs i projekt Strängnäs-Härad. Här ska vi på Betong tillsammans med Berg och Mark bygga ut 8,5 km järnväg till dubbelspår. Nio broar ska det bli bl.a. och för två veckor sedan var jag med och gjöt projektets och min första brofarbana på 65 m. Från 06:00 till 21:?? fyllde vi formen med 372 m3 betong. Det är den största gjutningen jag varit med på. Allt flöt på som det skulle och resultatet blev jättebra. Jag gillar gjutningar. Att invänta resultaten från provtagningen, att notera hur betongen beter sig i olika väder och från olika lass, att bearbeta den, att hålla koll på schemat och mängden. Det är kul varje gång och det luktar gott.

Jag jobbar främst tillsammans med en arbetsledare, en utsättare och tolv yrkesarbetare. Alla är fina människor, precis som jag vill ha dem. De är jätteduktiga och jag lär mig av dem varje dag. De delar gärna med sig av sina erfarenheter och sina synpunkter på allt möjligt från produktionsdetaljer till företagsorganisation. Alla har inte alltid samma synpunkter såklart. Jag har fått som vana att bolla vidare påståenden och idéer mellan olika personer för att skapa mig en egen uppfattning ifall jag inte redan hade det.

Strängnäs ligger tillräckligt långt bort från min bostad i Sundbyberg för att jag ska tycka att det är värt att bo kvar här under veckorna. Det gör det flesta andra här också. Redan första veckan drog några av yrkesarbetarna med mig till gymmet en av kvällarna. Nu kör vi stadigt bodypump och core varje vecka, har träningsvärk utan dess like dagarna efter och trackar varandra så fort någon skubbar från dessa helvetespass. När jag frågade en kollega hur det var att bo kvar på jobbet innan jag började här fick jag svaret ”ensamt”. Och ja, stundtals är det ensamt på kvällen men för det mesta är det skön ensamhet. Jag har tid till att läsa och göra det jag bäst vill och det gör jag ändå bäst själv.

Gjutning av farbana. Två jobbar, resten tittar på.

Gjutning av farbana.

 

Fido kör helikopter. Helikopter kör Mattis.

Fido kör helikopter. Helikopter kör Mattis.

 

Nedsänkning av formen.

Nedsänkning av formen.

 

Resultat. Snyggt.

Resultat. Snyggt.

 

Mitt boende.

Mitt boende.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.