Det är nu, det är nu det börjar

Erik
När jag åker till jobbet är det väldigt tomt på motorvägen. På P3 har Morgonpasset inte börjat ännu. Man kan ana en gryning när jag närmar mig Alingsås. Svänger vänster när motorvägen tar slut, kör förbi ett provisoriskt dagis bestående av barracker och närmar mig Stadsskogen, min första arbetsplats som nyutexaminerad civilingenjör! I byschan har Thomas redan bryggt kaffe. När alla kommit handlar snacket om allt ifrån söndagens avsnitt av Solsidan till vad som står på agendan idag, samtidigt som solen långsamt stiger upp över trädtopparna. 

Mitt namn är Erik Ulvås, 26 år och uppvuxen i Bohuslän. De senaste fem åren har jag läst Väg – och Vattenbyggnad på Chalmers, med inriktning mot Mark och Anläggning (officiellt namn: Geo and Water Engineering). Sedan augusti har jag varit anställd som trainee på NCC Region Väst. I denna blogg ska jag försöka berätta hur det är att komma ut i arbetslivet som en nyutexaminerad civilingenjör, vilka utmaningar man stöter på, hur min vardag ser ut samt försöka komma med en och annan rolig anekdot!

2012-års upplaga av trainees består av 12 stycken nybakta ingenjörer utspridda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Berlin, Gävle, Uppsala, Norrköping, Borås och Helsingborg. För att ni läsare inte helt ska tröttna på mig och vår andra bloggare Ida Harju, kommer vi då och då få små vykort från de andra traineerna, så ni även får se vad dom har för sig!

Om ni under resans gång har några frågor, funderingar, reflektioner eller hälsningar så har vi här under ett kommentarsfält. Jag har hört att denna inte har fungerat helt och hållet tidigare, men nu ska den vara igång.


”Det är nu, det är nu det börjar” – Bob Hund

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • Erik

  12 oktober, 2012 13:26

  Bättre bloggare får man leta efter!

 • Karl Hultman

  13 oktober, 2012 17:02

  Mycket trevlig läsning! Rocka chill

 • staffan

  16 oktober, 2012 18:42

  Gott o se Dig i ”varsekläderna” Vi önskar Dig lycka till med mark&anläggandet på NCC. Säkert ett kanonföretag.
  Good Luck önskar vi från Queensbay mark&bygg

 • Helena Tellberg

  21 oktober, 2012 09:47

  Ni är varmt välkomna till NCC båda två. Hoppas ni får kul.