Den jag och du är nu.

 

 

Välkommen november, välkommen hösten och välkommen mörker.
Nu har hösten verkligen tagit ett grepp om Sverige och snön har till och med fallit i norr. Jag är faktiskt väldigt glad över att bo i de södra delarna av landet, vi har ju faktiskt alla fyra årstider. Vad vore sommaren utan vår och vinter utan höst?
Hösten är nog min favorit, gula löv och regntunga skyar, precis som Winnerbäck sjunger:

 

Gråvita skyar, tandläkarväder, nån grävmaskin som sliter upp en cykelväg vid fotbollsplan och nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar ser jag när jag blundar och någonstans där så blev jag den jag är nu.

 

 

På tal om att bli ”den man är” så har vi traineer jobbat på att bli oss själva i NCC. Under tre intensiva dagar i Stockholm har vi jobbat med NCC´s värderingar och vårt eget agerande i samband med olika vardagliga situationer. Mycket kan kännas självklart men är det verkligen så att värderingar präglar vårt agerande? Att säga ifrån när något vardagligt strider mot de grundläggande värderingarna är inte alltid så lätt. Ett sätt att utvärdera sina värderingar är att stanna upp och fundera över vad som verkligen gör att känslorna svallar eller till och med rinner över.
Under dagarna genomfördes diverse värderingsövningar tillsammans med NCC´s arbetsledarskola. Arbetsledarskolan är ett program riktat mot yrkesarbetare som skall vidareutbilda sig till arbetsledare inom NCC. Att vi fick samverka med personer i företaget som har lång erfarenhet av vardagen på NCC resulterade i bra erfarenhetsöverföring och ett utvecklande klimat under övningarna.Dagarna i Stockholm bjöd på mer än vad jag kunde tro, nätverkande, erfarenhetsåterföring och ett högt fokus på inlärning. 2012-års traineegrupp kom på besök och även då utbyttes erfarenheter i form av ris och ros. Under dagarna fick vi även många personliga besök, mycket trevliga besök, bland annat från:
Svante Hagman (VD, NCC Construction Sverige AB),
Madeleine Nobs (Affärsutvecklingschef hållbar renovering, NCC Construction Sverige AB),
Christina Lindbäck (Hållbarhetschef, NCC Koncern),
Mattias Lundgren (VD, NCC Boende)
Mats Norberg (Inköpschef, NCC Construction Sverige AB)
(Bilderna är av varierande kvalitet)
Svante Hagman, VD – NCC Construction sverige AB

 

Mats Norberg, Inköpschef – NCC Construction Sverige AB

 

Traineegrupp 2013 och
Christina Lindbäck, Hållbarhetschef – NCC Koncern

 

Traineegrupp 2013 och
Mattias Lundgren VD – NCC Boende

Inspirerande besök måste jag säga, något annat vore märkligt. Att få höra från både Madeleine och Christina hur NCC jobbar i partnering tillsammans med en privat beställare för att förändra situationen i Alby känns fantastiskt. Genom att hållbart renovera miljonprogrammet skapas trygghet och ett mer gemensamt samhälle ur både hållbarhets- och social synpunkt.  Det är lite som Rune Andréassons Bamse, är man stark så ska man vara snäll och hjälpa andra genom att visa hänsyn och möjligen ”knuffa” samhället i rätt riktning genom välvilja. Oavsett vem det var som höll föredrag så kändes det att styrkan och snällheten var på rätt plats. Att t.ex kontrollera hela leverantörskedjan vid både nationella- som internationella inköp utifrån ett socialt-, hållbart- och miljöperspektiv är en självklarhet för NCC och ett ansvar alla aktörer på den svenska marknaden bör ta.

Utöver all inlärning i Solna så hann vi med ett studiebesök på Project 21 där NCC bygger nya Leed platina klassificerade kontorsbyggnader strax bakom NK i Stockholm City. Extremt komplext projekt med internationella beställare och ett kontrakt där NCC tar stort ansvar.
Efter besöket var det middag och sen bowling. Eftersom det inte var tävling så höll jag mig på mattan och gav de andra möjligheten att glänsa… nää, skämt åsido, jag är inte något man skulle hänga i julgranen om det var en bowlingsklädd julgran. Sean kammade hem 1:a platsen tätt följd av Viktor och 2012-års trainee Anders.

 

Bowling

Nu är det snart helg igen men jag blickar mot nästa vecka då det är ARKAD på LTH och NCC är på plats, titta förbi hos oss på Studiecentrum eller boka in ett samtal via ARKAD.

Jag hoppas att alla får en mysig ”hösthelg” med lite varmt te på något fik eller hemma i soffan.
Det är trots allt november och löven ligger klistrade mot marken.

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Elinore Hallman

    14 november, 2013 06:41

    Tack för en lyckad traineeträff alla inblandade och bra blogginlägg Henrik!

    Riktigt kul att få träffa alla traineer från 2012 också, vilket bra gäng!

    På återseende 🙂