Brobyggartävling på Chalmers


Konstruktionstävlingen Chalmers Structural Design Challenge, mer känd som ”Brobyggartävlingen” gick för ett par veckor sen av stapeln för sjätte året i rad. NCC är stolt huvudsponsor till eventet som engagerar andraårsstudenter inom byggnadssektorn. Förutom att vi satt med i juryn och bedömde broarna som restes över dammen, stod även morgongympa samt lunchföreläsningarna med NCC på schemat.
 

Anordnade tävlingen gjorde (från vänster) Carl Källareholm, Debora Falk, Ylva Wilder, Johanna Riad och Alexandra Hagglin som här sitter på den vinnande bron.

 

Eventansvarig för tävlingen i år, Debora Falk, har sänt oss en liten hälsning:

 

”Hej!

Mitt namn är Debora Falk och jag är tredjeårsstudent på väg- och vatten på Chalmers. Jag var själv med och tävlade förra året, och i år fick jag möjlighet att vara eventansvarig för tävlingen vilket har varit något av det roligaste jag varit med om.

Tävlingen går ut på att man under två dygn ska bygga en ca 15 meter lång och 3 meter hög träbro som ska gå från ena sidan av en damm till den andra. Redan detta kan ju vara en svår uppgift, men för att göra uppgiften ännu klurigare så har varje lag endast en begränsad mängd material och förbestämt var man får placera sina stöd. Bron ska även klara att hela laget går över samtidigt och det vinnande laget får en check på 10 000 kr.

                                                                                                     

Anledningen till att jag ville vara med och ordna denna tävling var främst för att jag själv hade så kul när jag var deltagare förra året. Man fick på ett avslappnat men ändå inspirerande sätt lära känna andra studenter som man i vanliga fall inte skulle prata med. Man lärde sig också mycket praktiskt, som är svårt att lära sig genom att läsa i böcker.

NCC var redan från början varit med som huvudsponsorer och är det även i år, vilket vi är väldigt tacksamma för. Utan pengarna hade vi inte kunnat köpa allt material och bjuda brobyggarna på all mat och fina priser. Det känns som att både företagen och brobyggarna har varit väldigt nöjda med årets tävling, och det verkar vara många som är intresserade av att ordna tävlingen även nästa år, vilket är superkul!

Tack för en jätterolig tävling! Ses kanske snart igen!

 
Mvh

Debora Falk”                                                                                      

 

Tack själv Debora, även vi på NCC ser fram emot nästa års tävling!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.