Att fixa sista listen.

Erik

Erik

Nu har det inte skrivits på länge, men det är ju legitimt eftersom det varit semestertider. Jag ska dock inte använda det som ursäkt, då vi har varit igång under semestern och håller nu på med slutfasen innan broöppning om en vecka. Det har varit en hel del markjobb och lägga en skyddsbetong istället för asfalt på bron, samt att avetablera bodar och material. Jag tänkte även i mitt stilla sinne att avetablera ett projekt är lätt som en plätt. Att få iväg de stora sakerna är lätt, men det tar sin tid att ordna med detaljerna. Jag hörde en bra liknelse kring slutfasen på projekt. Det är lite med hemma-hos-mig-renoveringar. Det går i en himla fart att tapetsera om, lägga nytt golv och sätta lister. Däremot den listen i hörnet är ofta lite knivig, och kan lätt dröja ett tag innan den hamnar på plats. Att få de sista detaljerna på plats är lite av en konst, men nu är vi alldeles snart där!

Det har varit ett fantastiskt lärorikt projekt där jag fått prova på verkligen allt. Måste medge att det känns rätt coolt att få varit med och påbörjat och avslutat ett broprojekt. Jag har sen jag gick ut gymnasiet alltid tyckt att senaste året varit det roligaste och utvecklande, men okt 2010- aug 2011 har varit bäst alla kategorier. Kan lätt rekommendera byggproduktion. Oftast kul och spännande, ibland stressigt och tungjobbat men oavsett finns en brant utvecklingskurva mellan teori och praktik!

I början av september börjar jag nästa period, 3 månader på inköpsavdelningen. Känns kul att prova en ny miljö och arbetsuppgifter, även om jag någonstans börjar om från scratch.

Nu ska jag alldeles snart fara iväg på en vecka vandring uppe vid Narvik, och att packa den utrustningen är även det lite av ett projekt..!

Trevlig helg!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.