Sluta snacka och gör något nu!

Den känslan, det budskapet hade jag med mig från seminariet om att öka jämställdheten i byggbranschen som NCC höll härom veckan i Dome of Visions i Stockholm.

Den känslan, det budskapet hade jag med mig från seminariet om att öka jämställdheten i byggbranschen som NCC höll härom veckan i Dome of Visions i Stockholm.

På NCC har vi länge ansett att ökad mångfald och jämställdhet i branschen är en självklarhet. Mindre självklart är hur vi ska få till det i vardagen, även om vi vet mer än någonsin om vilka åtgärder som är möjliga. Och även om vi inte idag har en färdig formel för hur det ska gå till kan vi inte fastna i analyserna. Det är olyckligt att bli stillastående. Visst ska vi fortsätta med att samla fakta kring hur utvecklingen går, men vi har redan tillräckliga kunskaper för att gå till handling.

Varje dag kan var och en av oss dra sitt strå till stacken i arbetet mot en mer jämställd byggbransch. Titta på de goda exempel som faktiskt finns och lär av dem. Fundera på vad du själv kan förändra i dina tankar, i ett bemötande eller i en handling för att bidra till mer jämställdhet och mångfald. Sätt upp mål för jämställdhets- och mångfaldsarbetet, mät och följ upp. Se också till att fira framgångarna!

Seminariet jag nämnde, där vi samlade representanter tvärs över branschen, var ett litet steg i rätt riktning. Det finns en stark och påtaglig samsyn bland byggaktörer såväl kring utmaningarna som möjligheterna. Ökad jämställdhet är bättre för NCC, för branschen, för människorna. Nu är det dags för nästa steg. Redan den här månaden ska vi, en grupp branschaktörer, samlas för runda-bordssamtal om hur vi ska gå vidare. Direkt efter träffen i Domen kontaktade jag Sveriges Byggindustriers vd, Catharina Elmsäter-Svärd, som medverkade vid seminariet. Hon tyckte att det hela var ett väldigt lyckat initiativ och hon har därefter bjudit in till ett nytt möte. Nu går vi till handling!

Här kan du se vad jag sa i en intervju på seminariet.

/Christina Lindbäck

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.