Hållbarhet

NCC:s Sebastian Lembke rankad högt bland unga hållbarhetsprofiler

Jag blir väldigt stolt när jag läser i Aktuell Hållbarhet att min kollega Sebastian Lembke är en av 33 unga talanger på området hållbarhet som tidningen valt ut. Det handlar om vilka unga personer i Sverige, upp till 33 år gamla, som på olika sätt arbetar med och påverkar hållbarhetsfrågorna i samhället.

På listan finns ekonomer, ingenjörer, aktivister, biologer, jurister, entreprenörer som verkar i både stora och små organisationer och företag. Bara en enda av de 33 personerna är från byggbranschen, och det är Sebastian som är specialistchef inom hållbarhet på NCC.

Så här skriver Aktuell Hållbarhet:

Genom ett prestigelöst ledarskap har Sebastian Lembke byggt upp en avdelning med bred kompetens på hållbarhetsområdet. Sebastians engagemang och kunnighet har bidragit till att göra NCC till ett byggbolag som ligger i framkant på hållbarhetsområdet. På ett imponerande sätt har Sebastian Lembke vunnit förtroende som ledare och skapar en kultur av öppenhet och framåtanda.

Jag är glad för Sebastians skull som uppmärksammas på det här sättet. Jag är också glad för att vi som jobbar med hållbarhet på NCC kan inspirera unga att kliva fram och driva på hållbarhetsarbetet från sina positioner. Det vittnar om att vi har en bredd och en styrka.

Dessutom är det tillfredsställande att läsa att NCC anses vara ”ett byggbolag som ligger i framkant på hållbarhetsområdet”. Det är just det vi strävar efter och därför är det roligt att se att andra delar vår bild. Att vi är det enda byggföretaget är förstås en fjäder i hatten och jag hoppas att det inspirerar och utmanar fler byggbolag att synas på listan nästa år!

Här kan ni läsa artikeln.

Christina Lindbäck
Hållbarhetschef på NCC

Christina Lindbäck

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!