Visuell planering

Eleonore
Eleonore
Visuell planering är något som man på NCC börjar använda mer och mer och det är ett systematiskt planeringsarbete med delaktighet ifrån de olika projektdeltagarna. Målet är att få med både underentreprenörer och yrkesarbetare i planeringsarbetet.
I torsdags tänkte jag att jag skulle försöka mig på att hålla i ett sådant planeringsmöte. Jag samlade mina två dräneringsgäng för att prata igenom hur arbetet går och vad vi kan göra för att bli ännu effektivare. Jag hade bakat en liten kaka, det hör ju mötena till =)
Vi gick bland annat igenom hur långt de har kommit på de olika fronterna och hur många meter dränering de lägger om dagen. Det märktes att det gav resultat för det skapades lite tävlingsinstinkt mellan de olika lagen då de jämför vem som lagt mest =)
De två gängen kunde ge varandra tips och komma med idéer om hur arbetet lättare ska kunna fortskrida. Det var ett väldigt givande möte och det blev mer lyckat än vad jag trodde. Gubbarna var i alla fall väldigt entusiastiska och kom med många bra synpunkter.
Jag kommer definitivt att ha fler sådana planeringsmöten. Tror även att yrkesarbetarna tycker att det är kul att de får vara med och påverka och man får ut väldigt mycket bra tankar och idéer, det är ju trots allt de som ska genomföra arbetet rent fysiskt.
I fredags anordnades det en sommarfest för alla tjänstemän inom Anläggning Syd. Vi samlades nere vid havet där ett stort partytält var uppsatt. Vi delades in i lag och fick prova på lite olika lekar som inkluderade pistolskytte, blåsrör och en lång piska som man skulle piska ner burkar med. Efter lekarna var det dags för mat, dryck och musik.

”Lag 1 försöker sig på skytte”

Det var en mycket trevlig kväll och ett ypperligt tillfälle att träffa sina kollegor, man blir ju lite isolerad när man har sin bodetablering långt ute i Klågerup =)

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.