Vår!

Eleonore
Eleonore

Tre månader på kalkylavdelningen har gått snabbt och varit mycket lärorikt. Jag har räknat på ett antal jobb men även fått prova på projektinköp och skriva avtal. När rätt projekt dyker upp är det tänkt att jag ska ut som arbetsledare igen.

: I förra veckan var jag på kurs i heta arbete. Kursen ger behörighet till att vara tillståndsansvarig när det ska ske arbeten på bygget som kan vara en brandrisk, tex då man använder verktyg och maskiner som alstrar värme eller gnistor. Kursen avslutades med ett litet teoriprov samt en praktisk övning i släckteknik. Vi fick först släcka en brand med hjälp av en brandsläckare. Därefter skulle vi två och två släcka en brinnande docka med hjälp av en brandfilt. Se videon nedan.

Även denna vecka går i utbildningens tecken, jag ska nämligen bege mig till Hässleholm på en tvådagars kurs. I Erik och Marias senaste inlägg skrev de om att de gått kurs i Byggstyrning som är steg 1 av 5 i utbildningsblocket. Jag ska nu gå steg 4 som behandlar ämnet ”Budget och Avstämning”. Därefter ska jag till Kristianstad på konferens med NCC:s kvinnliga nätverk Stella. Mer om detta i nästa blogginlägg.

: Vi går mot varmare och ljusare tider och man börjar få vårkänslor. Vi tre tjejer som sitter på anläggningsavdelningen bestämde oss nu för få en aktiv start på våren och anmälde oss till motionsloppet ”Vår Ruset” som går av stapeln den 2 maj i Malmö. Förhoppningsvis får vi sällskap av en hel drös av våra kvinnliga kollegor. Det är bara att snöra på sig joggingskorna och ge sig ut i spåret 🙂

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.