Traineeträff

I tisdags träffades vi (Andrea och Josefin) för första gången på den träff som Andrea nämnde i förra inlägget. Det var Micke på personalavdelningen på Vallgatan i Stockholm som dragit ihop träffen så att vi alla traineer i region Stockholm Mälardalen skulle få träffa varandra och utbyta erfarenheter. Vi började med att allmänt prata om hur det är att vara trainee och sen fick vi en liten presentation av det arbetet med 3D och maskinstyrning som pågår i företaget. Därefter åkte vi in till Grand Hotel där årets bolagsstämma hölls.

Bolagsstämman inleddes med fika och mingel och satte punktligt igång 16.30.
Vi tror inte att någon av oss har någon större erfarenhet av bolagsstämmor så det var intressant att se hur det går till. Bland annat gicks ekonomin för det gångna året igenom och Olle Ehrlén (VD) höll ett anförande om läget i företaget och branschen. Han sa att han är medveten om att vi nu går in i den svåraste konjunkturen på mycket länge men var ändå positiv och förmedlade känslan av att NCC kommer gå starka ur dessa dåliga tider.

Andrea fick efteråt frågan av en affärschef om det var ”gravstämning” på bolagsstämman, antagligen med tanke på konjunkturläget, men det tycker vi inte att det var. Bilden de förmedlade kändes balanserad, alla är medvetna om att det kommer bli tufft men det finns ändå en framåtanda och en positiv syn på framtiden.

En rolig sak vi fick veta är att det finns experter på grodtunnlar i företaget.

Efter stämman gick vi alla traineer och Micke till Thank god it’s Friday och åt en trevlig middag tillsammans. Det var kul att prata med de andra traineerna och höra var de gör nu och vad de har gjort tidigare.

Glad Påsk önskar Andrea och Josefin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.