Tillbaka igen!

Maria

Maria

Då var man tillbaka igen efter semestern. Nu har det visserligen gått några veckor, de behövdes för att få koll på allt och alla. Vilket sammanfattar en projekteringsledares roll ganska bra, man ska ha koll på det mesta. För Er som inte läst bloggen så mycket är jag trainee i Uppsala och inträder jag just nu en roll som biträdande projekteringsledare i två projekt.

Vad har jag haft för mig då de senaste veckorna?
Vi börjar med mitt ena projekt Nya Lyckostigen i Märsta som skall uppföras under 2011/2012, där ska produktionen snart dra igång. Schaktning, sprängning och andra markarbeten startar nu i veckorna sen skall vi på Construction etablera någon gång i oktober och till jul ska stommen börja resas. Vi i projekteringsledningsgruppen arbetar intensivt för att alla bygghandlingar kommer fram i tid, framförallt är det viktigt för vår inköpare som i detta skede levererar handlingar till leverantörer. Huset kommer att uppföras med betongprefabelement vilka har väldigt lång leveranstid, liksom fönster som också upphandlas nu. Igår satt jag och den kommande platschefen Magnus och granskade handlingar, vi letar helt enkelt efter fel och oklarheter. Magnus med mycket erfarenhet vet vad som skall vara med på ritningarna för att få en smidig produktion, även jag har hunnit vara med ute på några olika projekt och kan komma med vissa synpunkter.

Det andra projektet Kv Lejonet där befinner vi oss i en helt annan fas. Byggstart är tänkt först om ett halvår och i detta nu håller våra kalkylatorer på att ta fram en kalkyl med ett pris som ska presenteras för beställaren i oktober. Under veckan har förfrågningar gått ut till installatörer som sedan skall upphandlas och ingå i en Bygghandlingsprojekteringen, som ska igång i oktober om allt går som det ska. Min uppgift i förfrågningsarbetet har varit att lägga upp en dokumentpool, där de förfrågade installatörerna kan hämta hem de Systemhandlingar de behöver för att kunna lämna ett pris. Jag har även varit med och träffat alla aktuella installationsentreprenörer, då vi bjudit in dem för en genomgång av projektet. Det finns oändligt mycket att lära sig om projekteringsarbete, det är mycket som ska falla på plats innan produktion kan dra igång.

Imorgon ska jag åka till huvudkontoret på nätverksträff gällande virtuellt byggande, det ska bli väldigt intressant. Dagen kommer att avslutas med final på ”NCC-golfen”, som är en tävling som spelas varje år på fyra olika golfbanor, där alla NCC anställda i Uppsala är välkomna att ställa upp. Tror inte att jag har så mycket med toppstriden att göra, men jag får hoppas på det bästa att det blir många birdies och par.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.