Tankar från en vält: Mölndal galleria

IMG_10291

IMG_10291

Spaken framåt, börja rulla, tryck och vibrera, rulla på. Nu så, nu har jag fått in det. Efter tydliga instruktioner av anläggaren Angelina kör jag nu fram och tillbaka över grusplanen i Mölndal. Egentiden i välten ger mig tid att tänka. Jag tänker på att det redan är januari, att min första rotation som trainee snart är över och på hur det såg ut på just den här platsen min första dag på jobbet i mitten av augusti.

I det här inlägget tänkte jag köra en sammanfattning av hur tiden här sett ut fram till idag. Som jag tidigare nämnt har mina första månader som trainee varit på Mölndal Galleria, ett projekt utvecklat av NCC Property Development och det nordiska köpcentrumbolaget Citycon. Här byggs en handelsplats för drygt 70 butiker samt bilparkering, allt miljöcertifierat enligt BREEAM, med planerad invigning 2018. Ovanpå detta bygger vi även 150 bostäder med Riksbyggen som beställare.

20140924_oversiktsbild

När jag kom till Mölndal i somras stod gamla butikslokaler på den öppna plats där jag nu befinner mig. Dessa byggnader var i dåligt skick och revs, vilket gav god underhållning för oss under lunchen! Nu, några månader senare, pågår här pålning, schaktning, formning, armering och gjutning för fullt.

IMG_0094

IMG_0049

Under min rotation har jag dels haft arbetsuppgifter i produktionen och dels deltagit i projekteringen för bostäderna. Produktionen var för mig en bekant miljö sedan tidigare, men projektering var något jag inte varit i kontakt med ”på riktigt” förut. Sanningen är att verkligheten visade sig vara väldigt lik sättet vi jobbade på högskolan. Man arbetar i mindre grupper, i större grupper och använder sig av många bekanta (men även en hel del nya) begrepp. Tack för förberedelsen LTH!

Tillbaka till välten. Utanför vänster fönsterruta signalerar grävmaskinisten i maskinen bredvid med tummen upp att det är tillräckligt, så jag vänder och rullar iväg för att parkera. Stänger av motorn. Hoppar ur. Nöjd. Detta var kul! Jag tänker igen: Det är januari. På måndag är det dags för mig att påbörja nästa rotation, kalkyl. Tack för nu, Mölndal Galleria.

 

 

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.