#SELFIE

 

 


Arbetsberedningar, arbetsplatsmöten och skyddsronder. Beställa transport, bärlager och hämta en padda. Uppdatera ritningar, kostnadsstyrning i MAP och samordningsmöte. Samverka med rörläggaren, byggaren och ventilationsentreprenören. Prestera, rent bygge och beställa stödmur. Tunga lyft, gjutning och avvägning av ytor.

Såhär kan jag fortsätta och troligtvis fylla hela bloggen med arbetsuppgifter som präglar min vardag men för att inte skapa tristess för er läsare så stannar jag här. Som ni förstår så har jag inga problem att fylla dagarna med utmanande och fantastiska uppgifter.

Men nu till något annat!!
Just nu känner jag, precis som alla andra, att våren är på väg och allt liv står liksom i startgroparna. Att mitt liv står i stargropen får mig att tänka tillbaka i tiden, för exakt ett år sedan tog jag klivet ut i världen och bosatte mig i London. I London skrev jag mitt examensarbete som avhandlade partneringstrategier och skillnader mellan den svenska och engelska modellen. Vilken resa det var! Alla möten med nya människor, ligga i Hyde Park och steka i solen som trycker igenom molntäcket var fantastiskt. Jag skulle aldrig ha det ogjort. Det är klart att det finns vissa delar som jag kunde gjort annorlunda men i stora drag var det en underbar tid. Att göra saker annorlunda är en insikt som jag ofta funderar över och vill komma till. Jag är en person som gärna vill utvecklas för att nå en högre nivå och för att göra det måste misstag tillåtas, erfarenhetsåterföring praktiseras samt tid för reflektion avsättas. Jag skulle vilja dela med mig av ett litet men ack så bra tips. Från början fick jag tipset från en kursare på LTH, han berättade för mig att han skrev dagbok varje dag. Det rör sig inte om massproduktion á la Bridget Jones utan en mer ingenjörsinriktad och kortfattad dagbok, två rader räcker oftast. Det viktiga är att dagboken avhandlar känslor och personliga relationer, således ska det inte skrivas om morgonrutiner eller skoknytningseffektivitet. Jag tror nog alla läsare vet eller har hört om ordet träningsdagbok?! Om ni inte vet vad det är så är det en noteringsbok för både goda och mindre lyckade prestationer. Det är således inte en renodlad träningsdagbok för prestationer som jag syftar på utan en träningsdagbok för relationer och personliga möten.

Min fråga till er är därför; skriver ni dagbok? Om inte, varför? I produktion förs dagbok med avseende på utfört arbete varje dag men inte en enda rad skrivs om relationer eller personlig utveckling, varför? Det är inte svårare än att ta en #selfie* och lägga upp på Instagram, det gör ju säkert de flesta varje dag ändå. Jag kan slå vad om att det krävs mer tid att välja rätt filter, typ Mayfair, X-Pro II eller Lo-fi samt lägga på bra kontrast för er #selfie* än vad det krävs för att skriva två rader kring er personliga utveckling! Så testa, det tar bara 5 minuter!

För att utvecklas på ett personligt plan så krävs ett visst utbyte med andra människor och just därför har vi traineer beslutat oss för att ha en inofficiell träff den kommande helgen. Vi tyckte att det blev för lång tid mellan de officiella träffarna så därför tog vi saken i egna händer och ”skapade” en träff. Jennifer och jag får agera hotell eftersom träffen äger rum i Malmö. Jag återkommer med bilder från eventet i nästa inlägg!

* Selfie är en bild på dig själv tagen framifrån, helst med ett märkligt ansiktsuttryck.

 

#SELFIE
Hoppas alla får en fantastisk vecka! Nu är det tid för mig att återgå till;
Arbetsberedningar, arbetsplatsmöten och skyddsronder. Beställa transport, bärlager och hämta en padda. Uppdatera ritningar, kostnadsstyrning i MAP och samordningsmöte. Samverka med rörläggaren, byggaren och ventilationsentreprenören. Prestera, rent bygge och beställa stödmur. Tunga lyft, gjutning och avvägning av ytor.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.