Sammanfattning av mina veckor på Boende

Jag har visserligen några dagar kvar här på Boende i Stockholm men jag tänkte försöka sammanfatta mina veckor här.

Jag har visserligen några dagar kvar här på Boende i Stockholm men jag tänkte försöka sammanfatta mina veckor här.

Det är lite svårt att säga exakt vad jag lärt mig men jag har fått ett annat helhetsgrepp om byggprocessen. Planarbeten och kommuners påverkan på projekten visste jag knappt något om men nu har jag fått se mer av hur det går till.
Jag har fått se hur diskussioner med arkitekter kan vara och hur man tänker när nya områden ska utformas.
Eftersom man ofta köper markområden långt innan bygget startar och ligger ute med pengar under byggtiden spelar internräntan stor roll vilket jag nu förstår mer av.
Avdelningen har olika projektchefer och projekteringsledare som har sina respektive projekt men de är ändå en grupp som arbetar tillsammans vilket har varit roligt att få en inblick i.
De många olika projekten har visat hur otroligt många möjligheter det finns men också vilka problem man kan stöta på.

Den som tagit emot mig här är Kicki Lamminen avdelningschef för Boende Stockholm Söder och jag måste säga att hon har varit superbra. Hon har varit trevlig och hjälpsam, hon har tagit med mig på möten och svarat på mina frågor, alltid lika glad och öppen. Hon verkar verkligen bry sig om sina medarbetare vilket är trevligt att se.

Jag har helt enkelt haft sju jättebra veckor här och jag tror säkert att jag kommer stöta på dem som jobbar här på ett eller annat sätt. Jag vill ändå avsluta detta inlägg med att tacka så jättemycket för att jag fått vara här och engagemanget och tiden många här på avdelningen lagt ner för att visa mig hur de jobbar. Tack!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.