Nya bloggare från NCCs nya Traineegäng

Efter sommaren drog traineeprogrammet igång för vårt traineegäng 2014. Tiden har verkligen flugit iväg, julledigheten är över och ett nytt år har börjat.

Efter sommaren drog traineeprogrammet igång för vårt traineegäng 2014. Tiden har verkligen flugit iväg, julledigheten är över och ett nytt år har börjat. Det har minst sagt varit en spännande och lärorik höst som bjudit på många erfarenheter och intressanta möten.

Från och med nu kommer jag (Hanna) och Erik att skriva i bloggen för att berätta om vår vardag, om hur det är att ta första steget ut i arbetslivet, om våra äventyr med traineegänget, om allt och ingenting egentligen. Eftersom en vardag på NCC kan se olika ut beroende på vad man jobbar med, vilket projekt man befinner sig på, vilket skede projektet befinner sig i eller vilken stad man bor i så kommer vi att ta hjälp av våra traineekollegor för att ge er en så bred bild som möjligt av hur en vardag på NCC kan se ut.

För att det ska bli roligare för er läsare att följa oss i vardagen kommer här en kort presentation om oss.


HannaHanna Hagenbjörk

Jag är uppväxt i Umeå men flyttade ner till Lund år 2009 för att börja läsa Väg-och vatten på LTH. Många tentor, ett flertal   inlämningar, några bostadsbyten och många starka vänskapsband senare tog jag min examen. Min master på LTH består av en blandning av kurser från inriktningarna ”Byggproduktion och förvaltning” och ”Husbyggnadsteknik”. Sedan traineeprogrammet drog igång i höstas arbetar jag på avdelningen Hus Malmö/Lund.

Det var kort om min studie-och yrkesbakgrund men för att ni ska lära känna mig lite bättre bjuder jag på lite oviktigt vetande om mig. Jag älskar att resa, jag har klättrat upp i ett 61 meter högt träd i Australien, jag värdelös på att surfa (jag slog nämligen halvt om halvt ihjäl mig och höll på att drunkna senaste gången jag försökte), däremot är jag grym på att bugga och jag kan spela saxofon. Jag gillar utmaningar, jag cyklade Vätterrundan förra året och har siktet inställt på en svensk klassiker, men det får vänta till nästa år.


Erik KarlssonErik Karlsson

Mitt namn är Erik och jag är uppväxt i Ronneby, Blekinge. Hösten 2009 gick flyttlasset till Stockholm där jag började på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH. Fem lärorika år med bl.a. utbytesstudier i Lissabon och en projektkurs på Stanford. Under våren förra året var det dags att snegla på starten av ett nytt kapitel av mitt liv, nämligen min yrkeskarriär. Min bana på NCC började redan 2011 som praktikant i NCCs studentprogram Kompetensbygget och efter tre bra sommarpraktiker samt exjobb på NCC var det var ett naturligt steg att söka Traineeprogrammet. Sedan juni jobbar jag på avdelning Hus i Stockholm där jag är stationerad på projektet Mästerhuset, ett stort kontorsprojekt mitt i Stockholms innerstad.

Precis som Hanna bjuder jag på lite onödigt vetande om mig själv. Jag är väldigt spontan av mig och planerar gärna inte mer än nödvändigt. Har spelat golf på elitnivå, brygger egen öl och har en förkärlek för att laga pretentiös mat. Gillar gubbrock och spelar på tok för mycket Football Manager.


Vi önskar er en god fortsättning på det nya året, så hörs vi snart igen!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.