Nätverksträff!

Maria

Maria

Midsommaren närmar sig, har inte riktigt kommit i stämning än då regnet öser ned men det ska väl hinna ändra sig kan man hoppas. Ännu en kortvecka här på projekteringsavdelningen i Uppsala är snart förbi.

Veckan började med sammanställning av synpunkter från granskningen av systemhandlingarna på Kv Lejonet, alla granskares PM skulle sammanställas för att få en tydlig bild över vad som skall ändras eller inte i handlingarna. Tisdagen bjöd på en väldigt spännande och lärorik dag. Destinationen var Arlanda och Sky City, dit Nätverket för projekteringsledare bjudit in till träff. Dagen hade ett fullspäckat schema. Förmiddagen bjöd på info och studiebesök på Clarion Hotel som håller på att uppföras intill Sky City, ett mäktigt projekt som skall resultera i totalt 1200rum, två restauranger, konferensanläggning, gym med mera. Ett speciellt projekt på många vis, framförallt det trånga läget mitt inne på Arlanda.


Så här ser hotellet ut just nu

Innan lunch hann vi också med en snabb info om NCC Folkboende, ett koncept som bygger på att uppföra lägenhetshus efter en standardiserad plattform. Genom att projekteringen i Folkboende-projekten i stort sätt är färdig och metoderna väl beprövade skall detta byggsätt korta både projekterings- och produktionstiden och på så sätt sänka de totala byggkostnaderna. Eftermiddagen innehöll flera intressanta föredrag bland annat om energiuppföljning och miljöklassning. Dagen avslutade med information om projekteringsledarrollen och hur rekryteringsbehovet ser ut framöver. Det var ingen mindre än vår egna traineeansvariga David Artberg som höll delar av denna info, bra utfört David!


David in action

Gårdagen gick åt att sitta i möten. Morgonen drog igång med ett sista projmöte gällande Kv Lejonet innan sommaren. Där vi bland annat diskuterade oklara frågor som kommit upp under granskningen och hur vi nu går vidare med projekteringen då systemhandlingarna snart är färdigställda. Nästa steg blir att vi på NCC ska ta fram en kalkyl och upphandla installatörer, sen skall bygghandlingsprojekteringen igång. Vilket innebär att systemhandlingarna bearbetas för att resultera i en handling som är så pass detaljerad att den kan byggas efter. Efter lunch var det dags för projmöte nr två, det ägde rum i Märsta (3mil bort) där vår beställare har sitt kontor. I detta projekt är projen lite längre gången, bygghandlingarna skall vara klara i slutet på sommaren/tidig höst men redan efter semestern drar markarbetena igång med schakt, pålning och sprängning.

Kan även passa på att säga att Club 33 träffen i fredags var väldigt lyckad. Ett givande möte efterföljt av ett mycket varierat skytte och avslutande grillning. Som jag anade innan hade jag ingen vidare talang i skytte, kaninerna och minkarna(i plåt) sprang snabbt förbi utan särskilt mycket hagel i sig. Men vi hade några riktigt duktiga skyttar med oss, grattis Mattias Monbäck till vinsten!

Trevlig Midsommar!!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.