Nätverksträff med Stella

Stella är NCC:s kvinnliga nätverk. Jag är själv engagerad som Stellacoach i nätverket Skåne/Halmstad tillsammans med två underbara kollegor.

Stella brukar anordna lokala nätverksträffar ungefär en gång i kvartalet där vi bjuder in våra medlemmar till studiebesök, föreläsningar, workshops eller liknande. Nätverket är till för att utveckla kvinnor till och på ledande positioner och när vi träffas utbyter vi erfarenheter med varandra.

En gång per år anordnar Stella i Skåne/Halmstad en större nätverksträff som går under namnet ”Stella bjuder in”. Den här nätverksträffen vänder sig även till kvinnor i branschen som arbetar på andra företag, så som konsulter, arkiteter, beställare, leverantörer m.m. Temat för årets stora nätverksträff var hållbarhet. NCC:s hållbarhetschef Christina Lindbäck höll ett riktigt intressant tal om arbetet med hållbarhetsfrågor inom NCC, branschen i stort och de utmaningar vi står inför framöver.

stella11

Nätverksträff med Stella

Efter inspirerande tal arbetade vi i mindre grupper med bland annat brainstorming kring utvecklingen av Nyhamnen i Malmö, ett område med stor fokus på hållbarhetsfrågorna, här kommer social hållbarhet att vara av stor vikt. Den nya stadsdelen är fortfarande i utvecklingsskedet och exploateringen kommer inte ske än på några år. I vår gruppövning diskuterades bland annat hur vi vill göra Nyhamnen till en hållbar stadsdel, vad som skulle locka oss till platsen och vad vi ville att den här nya stadsdelen skulle tillföra Malmö som stad. NCC Property Development är delaktiga i utvecklingen av Nyhamnen så alla idéer och förslag från de här gruppdiskussionerna kommer att föras vidare till våra utvecklare. Vem vet, kanske några av alla dessa idéer blir verklighet framöver? Om du också vill vara med och påverka utvecklingen av Nyhamnen i Malmö kan du dela dina visioner och idéer genom #Nyhamnenbyme.

stella4

Brainstorming kring Nyhamnen

Kvällen avslutades med middag och mingel. Det var jättekul att det var så många som kom och jag hoppas se minst lika många även nästa år!

/Hanna

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.