Inte färdiglärd

Josefin

Josefin

Bara för att jag pluggat färdigt betyder det inte att jag är färdiglärd. Jag lär mig saker på jobbet varje dag och det finns även många interna kurser att gå. Min platschef Fredrik ska gå en ledarskapskurs och den är på engelska. Jag läste bara en kurs på engelska under tiden på Chalmers och det var nog ganska många år sedan Fredrik läste något på engelska. Det blev därför ganska roligt och många skratt när han skulle översätta sitt CV till engelska. Anledningen att kursen är på engelska är nog för att det kommer deltagare från hela norden.

Språk blir man verkligen sämre på när man inte håller igång det och i produktion behöves det ytterst lite engelska. Någon gång ibland kan jag behöva byta några rader på tyska med lastbilschaufförer och på vissa byggen är det bra att kunna polska. Men vem vet, det kanske behövs mer och mer engelskakunskaper när de internationella inköpen blir fler och fler. Helt klart är att det i alla fall är både roligt och bra om man är duktig på språk.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • NCC Blog

    7 september, 2010 06:14

    Själv jobbar jag på ett internationellt företag som har engelska som officiellt språk så i princip allt man läser och skriver har alltid varit på engelska.

    Den här veckan gick dock allt ett steg längre då vi fick en kollega som bara pratar engelska eller mandarin. Så från och med nu blir även intern-mejl, luncher och skitsnack på engelska. =D

    Kanske ska börja plugga mandarin…¤Erik