Hur är det att komma ut som ny tjej på NCC?

Eleonore
Eleonore
Jag fick en fråga om hur det är att komma ut som tjej i byggbranschen. Själv har jag bara positiva erfarenheter. Min uppfattning är att du många fördelar att komma ut som tjej och att det i vissa fall är lättare än att komma ut som nyexaminerad kille. Jag tror att majoriteten av yrkesarbetarna tycker att det är kul att få en tjej som arbetsledare.

Likadant att det kan kännas skrämmande att bestämma över folk som har jobbat så mycket längre än en själv så får man ju se det som ett samarbete. Alla på arbetsplatsen har ju samma mål med att få projektet klart så man får ju hjälpas åt för att få det att funka. Min erfarenhet är att bara man är ödmjuk och villig att lära sig så är det inget problem med att få hjälp och tips av yrkesarbetarna. I många fall tycker de bara det är kul att få visa en vad de kan!

Annars hör man mycket om att som tjej så måste man jobba dubbelt så hårt och ständigt visa framfötterna för att få respekt och komma någonstans. Detta är dock inget jag har känt.

Jag vet inte om du Josefin har någon annan uppfattning eller något annat att tillägga?

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • NCC Blog

  16 maj, 2010 07:06

  Tack för svaret, man hör så mycket rykten om hur det är att jobba på en byggarbetsplats.
  Därför är det så kul att läsa om era erfarenheter innan jag själv skall välja inriktning.¤Linnea

 • NCC Blog

  18 maj, 2010 18:26

  Håller med Eleonore! Jag har också jobbat på bygge, både på NCC och annat. Har aldrig blivit sämre behandlad bara för att jag är tjej, eller känt extra stor press på mig.

  Vad kul det är att läsa din blogg! :)¤Kristina