Djup snö, djupare vänskap och en historia


Alla har en mer eller mindre brokig historia, alla har en historia, alla skapar sin egen historia men framförallt framtiden är din! Att bli vem som helst, det kan vem som helst så länge man inte är rädd för mörkret. Att vara rädd för mörkret kan alla vara men färgerna finns även då det är som svartast och när man hittar ljusglimten så skapas viljan att se solen…

Jag är medveten om att det jag skriver inte är särskilt kristallklart men jag tror de flesta kan relatera till ett slags liv likt vad jag skrivit.  Skidäventyret i fjällen skapade en historia som jag sent kommer att glömma, många möten och härliga utbyten som på något vis kommer att forma min framtid. På tal om personligframtid så är det faktiskt hög tid för er som tänkt söka traineeprogrammet att börja knåpa på en ansökan. Traineeprogrammet är en fantastisk möjlighet och ett utbyte som inte kan jämföras med en vanlig tjänst. Ett tips jag kan ge dig som vill söka är att oavsett bakgrund eller historia så ska du vara dig själv till etthundra procent. Försök dessutom att fundera på vad det är som får dig att vilja bidra till samhällsutveckling och vilken faktor som får just din eld att brinna.

Men åter till resan, jag lovade ju att ge en recension och slänga upp lite bilder så jag gör det!
Resan började lite oklart, flyget som vi skåningar satt på blev försenat och det slutade med att vi fick springa genom Arlanda till vår anslutande resa. När vi väl kom fram till incheckningen så var det stängt och ingen fick komma på planet. Efter lite diskuterande så fick de som hade handbagage komma med medans incheckning av bagage var inte möjligt. Alla utom jag, dvs Jennifer, Olof och Sebastian hade bagage så jag sprang vidare och kom med planet. Jennifer och grabbarna fick ta in på hotell och sova en natt i Stockholm, jag tror inte det gick någon nöd på gänget eftersom Clarion har ganska härlig meny både när det gäller mat men även en speciell kuddmeny för huvudkuddar.

Efter alla om och men så var samtliga samlade dagen efter i Hemavan och det blev dags för lite skidåkning. Dagen erbjöd även härliga övningar i form av feedbackträning och presentationer.
Under kvällen hade vi diverse team-övningar bland annat brobyggartävling, mitt lag vann inte men jag tyckte ändå att vi vann ett bra pris; samarbete.
Dag två började tidigt och feedbackövningar blev starten på dagen. Lite senare fick vi några olika besök, bland annat av NCC Construction Norge som berättade om deras sätt att arbeta och hur marknaden ser ut i vårt västra grannland. Efter Norge-presentationen dök affärschef Bertil Schmidt och marknadschef Erik Nerell upp för att prata karriär och val i livet. Erik och Bertil diskuterade även kring hur NCC arbetar i sina relationer nära kund. Det var en spännande pratstund som verkligen inspirerade mig på många olika plan. Erik och Bertil verkar ha så kul på jobbet, det märktes verkligen.
Allt som allt blev det 4 härliga timmar med dessa karismatiska gentlemän och efter det var det dags för en tur i backen!
Dag tre, dvs lördagen, var det som vanligt upp tidigt för att dra igång feedbackövningarna, strax efter kom vVD Maria Zimdahl för att presentera hennes karriär och arbete som chef för segmentet mark- och industribygg. Vi fick även en uppgift av Maria där vi skulle presentera en strategiskt viktig satsning inom mark- och industribygg. Jag måste verkligen säga TACK till Maria! Hennes presentation var grym men ödmjukheten och insikten som Maria visar är något jag också vill kunna utstråla, jag blev verkligen imponerad och supermotiverad!!! Under kvällen var det middag och lite biljard/dart, mycket trevligt! Dag fyra, och således söndagen var det tidig uppstigning för att avsluta feedbackövningarna, städa och packa. Planet skulle lämna Hemavan vid 14.20 men när vi kom till flygplatsen så var samtliga flyg inställda, jippi!!! En ersättningsbuss som skulle ta oss till Vilhelmina skickades men den dök inte upp förrän 17.00 vilket resulterade i att vi anlände till Vilhelmina tre timmar senare och fick hoppa på ett plan där. Alla förseningar resulterade i att vi missade samtliga anslutande flygningar från Arlanda och fick sova på Clarion (igen för vissa). Allt löste sig till det bästa och oavsett så var alla nöjda och glada, jag tror inte någon var missnöjd i alla fall. Trots alla förseningar och komplikationer så var resan bara 16 timmar efter tidplanen när vi skåningar väl landade i Malmö J.

Alla har en historia och historian om Hemavan med NCC kommer alltid vara en ljusglimt i vardagen när mörkret faller. Jag tar med mig värme, djupare vänskap och glädje från vistelsen i norr trots en yttertemperatur på -23 grader och snålblåst.
 
Flyg från Vilhelmina till Stockholm

Presentation av Sean, Jennifer och Sebastian

Arnt berättar om NCC Construction Norge
Sean, Christian, Elinore, Viktor och Bertil i Backen

Brobyggartävling
 
Moi

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.