Chalmers Structural Design Challenge

Först och främst kanske jag skall presentera mig själv då jag är ny bloggare här på studentbloggen, kort och koncist;

Namn: Johannes Wallgren
Ålder: 26
Utbildning: Civilingenjör Väg och Vatten, Chalmers, examen 2007
Anställning: Trainee, NCC Construction Region Väst
Civilstånd: Gift
Kör: Peugeot 206
Övrigt: Skolkontakt för Region Väst

Jag var på plats när konstruktionstävlingen, Chalmers Structural Design Challenge, gick av stapeln torsdagen den 25 september. För er som inte vet går uppgiften ut på att bygga en 13 meter lång bro på två dygn över A-dammen på Chalmers. De färdiga broarna skulle på finaldagen tålas att gå på och bedömdes därefter utifrån tre kriterier; teknik, funktion och skönhet.

I år var det sex lag med åtta andraårsstudenter i varje lag som deltog. Kriteriet var också att varje lag skulle bestå av minst en person från diverse program; Väg och Vatten, Arkitektur, Affärsutveckling och Entreprenörskap, Byggprogrammet och Arkitektur och Teknik. Det skall dock nämnas att tävlingsdeltagarna hade fått en och en halv vecka att föreberedda sig på. Under denna tid har det ritats, räknats och byggts modeller.

I juryn på finaldagen satt arkitekten Gert Wingårdh, Chalmers vicerektor Anna Dubois och vår alldeles egna platschef Lars-Göran Hultqvist och det var en rak och stabil konstruktion som föll juryn i smaken. Enligt mig själv, var det rätt lag som vann!

Bron som vann!
Samarbete mellan olika program på Högskolor tycker jag är något som skall förespråkas mer då det dels ökar ens egen kunskap och erfarenheter, dels skapar bra förutsättningar för framtida samverkan. Det är, enligt mig, viktigt att förstå att man alltid kan lära av någon annan även om den personen inte är i samma bransch/nisch som en själv. För denna gång avslutar jag med följande citat;

”Den förståndige lär redan av andras erfarenheter, den vanliga människan lär bara av egna erfarenheter, och den oförståndige lär varken av andras eller egna erfarenheter”
– okänd

/Johannes

(Upphovsman till bilderna i detta inlägg är Fredrik Ulander)

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.