Berlin mein Schatz!

Hej!

Hej!

Utan att ha nämnt det tidigare i bloggen ska jag nu berätta om mitt nya äventyr i Tyskland! Som inläggets titel avslöjar är jag i Berlin. Jag kom förra lördagen och här ska jag förbli i tre månader.

Även om Berlin är en mycket spännande stad som jag ska utforska är det ju inte bara därför jag ska vara här. Det här är alltså en del av traineeprogrammet och en av mina rotationer. Det är så att NCC har verksamhet i Tyskland, numera är det renodlat Housing, alltså den delen av NCC om utvecklar och bygger bostäder. NCC Tyskland har kontor runt om i landet med huvudkontor i Berlin, eller egentligen i en liten stad utanför Berlin som heter Fürstenwalde. (Nedan syns kontoret)

NCC DeutschlandSå jag kom alltså till Berlin för drygt en vecka sedan. Första helgen råkade en kompis till mig vara här samtidigt så vi kollade in stadskärnan och umgicks med några av hennes bekanta.

Så, i måndags var min första dag på NCCs kontor i Berlin. Till att börja med fick jag en rundvandring på kontoret. Det är ungefär 250 personer som sitter i byggnaden och vad jag har hört så ska det byggas ut. Precis som i Solna finns en träningshall och ett gym. Gymmet är riktigt hightech, maskinerna är inställda efter varje person som en personlig tränare hjälper till med! Och man får bara tillgång till maskinen genom ett personligt kort, det har jag tänkt ordna någon dag..
Senare fick jag träffa min handledare Lars som jag ska följa störta delen av tiden här. Han är projektledare på Housing. Det innebär att Lars är den som letar rätt på möjliga ytor att bygga på, driver arbetet med detaljplaner, frågor med staden och köpet av marken. Därefter är Lars projektledare för projektering och produktion av husen.

Vilka arbetsuppgifter jag ska ha här håller på att utvecklas, just nu försöker jag få koll på hur byggprocessen fungerar i Tyskland samt NCCs processer i olika skeden. Dessutom har jag börjat förbereda inför besiktigningar pågående projekt.  Vi har varit på en rad olika möten, med bland annat Berlin stad. Det är verkligen intressant att höra om problemen med utvecklingen av planer och hur de olika parterna tänker och resonerar kring stadens utveckling.

Just det, i torsdags var ca 100 anställda från kontoret är i Berlin på en ”utflykt”. Vi var i Hamburg och hälsade på våra kollegor där. Under dagen var vi på två olika projekt, ett färdigt och ett pågående. Här nedan ser ni en bild på det färdiga projektet vi tittade på i Hamburg.

Jag skriver snart igen och berättar mer om jobbet och livet i Berlin!

Hälsningar
Cathrine

NCC-projekt i Hamburg

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.