Nästa steg mot en hållbar framtid

NCC ska förnya branschen och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Inom NCC Property Development har vi integrerat hållbarhetsarbetet i affärsutvecklingen. Hållbarhet och tillväxt ska gå hand in hand.

NCC ska förnya branschen och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Inom NCC Property Development har vi integrerat hållbarhetsarbetet i affärsutvecklingen. Hållbarhet och tillväxt ska gå hand in hand.

NCC Property Development utvecklar och säljer kommersiella fastigheter. För flera år sedan tog vi beslut om att miljöcertifiera samtliga av våra projekt och det arbetet har gett oss många viktiga och givande lärdomar. Det har inneburit att vi länge har varit branschledande inom hållbar fastighetsutveckling. Det har även inneburit att kunderna ställer betydligt högre krav i dag och att miljömärkningar ses allt mer som en hygienfaktor som våra kunder tar för givet. Det tycker vi är mycket positivt.

Nästa naturliga steg är därför att skapa miljöer som främjar klimat och omgivning, arbetsplatser som får människor att må bra samt städer som inkluderar alla invånare. För att möjliggöra det har vi på NCC tagit fram ett ramverk som tydligt pekar på olika områden inom hållbarhet och var vi kan förbättra vårt arbete. Inom fastighetsutveckling har valt att fokusera på följande tre områden:

 • Rethink resource use
  Fokuserar på byggnaden och dess prestanda inom områdena energi, material och cirkulär tänkande.
 • Improve human wellbeing
  Fokuserar på individens välbefinnande genom att skapa inspirerande, funktionella och sunda arbetsmiljöer.
 • Thriving places in thriving cities
  Fokuserar på omgivningen och platsen genom inkluderande stadsutveckling och socialt engagemang.

Genom att fokusera på dessa områden vill vi skapa positiva nettoeffekter. Det betyder att de områden vi utvecklar ger något tillbaka till både människor, samhälle och miljö ur ett hållbarhetsperspektiv. Både i dag och i framtiden.

Läs gärna mer om hur vi arbetar med hållbar fastighetsutveckling på ncc.se.

Bild av Martin Sandén, Head Operational Development, Sustainability and Digitalization at NCC Property Development Martin Sandén, Head Operational Development, Sustainability and Digitalization at NCC Property Development

Tips! Nästa vecka bloggar Bent Roar, Uthyrningschef NCC PD Norge, om hur hållbar fastighetsutveckling bidrar till förbättrade arbetsmiljöer och människors välmående. Vill du prenumerera på bloggen så kan du anmäla dig här på sidan.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • tati san

  6 mars, 2021 23:12

  intressant mycket bra inlägg